Κακοκαιρία Ζηνοβία: Έκτακτη ενημέρωση Αρναούτογλου – «Προσοχή» (pic)

Χαλάει ο καιρός από το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η κακοκαιρία Ζηνοβία καταφτάνει με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, πολύ θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής και νότιας χώρας.

Την ίδια ώρα, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου, σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει πως «σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν παγεροί βοριάδες σε αρκετές περιοχές της χώρας την Κυριακή και τη Δευτέρα!».

Παράλληλα, ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει τα εξής:

«- Όσοι έχετε προγραμματίσει ταξίδι με πλοίο στα νησιά του Αιγαίου, καλό θα είναι να γνωρίζετε ότι και τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία επιμένουν για ιδιαίτερα ενισχυμένους βοριάδες κατά τη διάρκεια:

– Της Κυριακής 29/12 αλλά και της ερχόμενης Δευτέρας, 30/12 , με ριπές (κάντε κλικ στο χάρτη για μεγέθυνση) που ίσως ξεπεράσουν τα 8 -9 Μποφόρ κατά τόπους, ικανές να δημιουργήσουν καθυστερήσεις-προβλήματα κυρίως στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

– Προσοχή όμως θα χρειαστεί κατά τόπους και στη στεριά, πχ Θράκη, Εύβοια, Αττική, Πελοποννησο, καθώς κι εδώ οι ριπές των βοριάδων (δείτε τις αποχρώσεις στο χάρτη) δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους και επικίνδυνες κυρίως για τους οδηγούς βαρέων οχημάτων και μοτοσυκλετών!

Οσον αφορά στους ανέμους προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας που δεν αποκλείεται μετά από μια πρόσκαιρη εξασθένηση την Τρίτη, να ξαναενισχυθούν, θα αναφερθώ με τα νεότερα στοιχεία αύριο: https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/».