Κακοκαιρία Ζηνοβία: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί – Που χιονίζει και που χρειάζονται αλυσίδες

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το βράδυ του Σαββάτου με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας καθώς η κακοκαιρία Ζηνοβία ήρθε για να μείνει.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτολου, απόψε (Σάββατο) είναι πιθανό να σημειωθούν χιονοπτώσεις – κατά διαστήματα πυκνές- στις εξής περιοχές των Βορείων Προαστίων: Διόνυσο, Νέα Πεντέλη, Βαρνάβα, Βίλια, Ροδόπολη, Ερυθρές, Κρυονέρι, Άνοιξη, Αφίδνες, Δροσιά, Καπανδρίτι, Σταμάτα, Θρακομακεδόνες, Ανθούσα, Πολυδένδρι, Εκάλη, Νέα Ερυθραία και πιθανώς σε Κηφισιά και Μελίσσια.

Ισχυρές χιονοπτώσεις και σε βόρεια τμήματα του νομού Αττικής, ιδιαίτερα από το βράδυ της Κυριακής, φέρνει το κύμα κακοκαιρίας «Ζηνοβία», όπως επίσης στη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα, τη Βόρεια Εύβοια και τη Μαγνησία. Χιονοπτώσεις αναμένονται και στις Σποράδες, ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων στις εξής περιοχές:

ΠΕΛΛΑ: Επ. Ο. Άρνισσας-Χιονοδρομικού Κέντρου «Βόρας», από το 17ο χλμ. έως Χιονοδρομικό Κέντρο.
ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Επ.Ο. Καστοριάς – Φλώρινας από 25ο έως 28ο χλμ., (μέσω Βιτσίου).
ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Επ.Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, από 18ο έως 30ο χλμ., (μέσω Βιτσίου).

Ιδιαίτερη προσοχή πάντως χρειάζεται καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας σε όλες τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας, λόγω πιθανής χιονόπτωσης ή παγετού.

Δείτε που χιονίζει τώρα μέσα από κάμερες στο διαδίκτυο που προσφέρουν μοναδικές εικόνες. Ο καιρός live σε περιοχές όπως το Μέτσοβο, το Νυμφαίο, το Πισοδέρι, το Νεραϊδοχώρι και η ορεινή Ναυπακτία.

http://metsovocam1.forecastweather.gr

http://metsovocam2.forecastweather.gr

http://nymfaiocam2.forecastweather.gr

https://neraidochoricam.forecastweather.gr

http://oreininafpaktia.forecastweather.gr