Καλαφάτης: Η Ελλάδα αλλάζει ταχύτητα – Η Θεσσαλονίκη στο δρόμο του μέλλοντος

«Παρά τις αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις, η Ελλάδα αλλάζει. Αλλάζει ακόμα πιο γρήγορα η Θεσσαλονίκη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σταύρος Καλαφάτης.

«Προφανώς, όπως ολόκληρη η Ε.Ε. έχουμε δυσκολίες μπροστά μας. Σίγουρα, όμως, είμαστε σε καλύτερη θέση από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες», τονίζει μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σταύρου Καλαφάτη:

Συμπολίτισσες και συμπολίτες μου

Σε ολόκληρη την Ευρώπη διογκώνεται η ανησυχία για το ενδεχόμενο πλήρους διακοπής της ροής ρωσικού φυσικού αερίου. Είναι προφανές ότι σε μια τέτοια περίπτωση κάποιες χώρες θα πληγούν περισσότερο, αλλά οι συνέπειες θα είναι σοβαρές για όλες. Η Κυβέρνησή μας έχει ήδη καταρτίσει σχέδιο για την κάλυψη στο μέγιστο δυνατό βαθμό του κενού που μπορεί να προκύψει. Συνεχίζει παράλληλα τη στήριξη των νοικοκυριών προκειμένου να μετριάσει το βάρος των ενεργειακών ανατιμήσεων. Εργάζεται ταυτόχρονα για να συμβάλει στην ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από τα ρωσικά καύσιμα. Προωθεί έργα που στόχο έχουν να καταστήσουν τη χώρα κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Μ. Ανατολή και την Αν. Μεσόγειο προς τα Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη. Και στην προσπάθεια αυτή κομβικό ρόλο αναλαμβάνουν η Μακεδονία και η Θράκη.

Προφανώς, όπως ολόκληρη η Ε.Ε. έχουμε δυσκολίες μπροστά μας. Σίγουρα, όμως, είμαστε σε καλύτερη θέση από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις θερινές προβλέψεις της αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2022. Τον Αύγουστο, βγαίνουμε από το καθεστώς της Ενισχυμένης Εποπτείας. Οι επενδύσεις αυξάνονται, όπως και οι εξαγωγές. Η ανεργία μειώνεται δραστικά. Ο Τουρισμός πετυχαίνει ήδη αύξηση ρεκόρ στις αφίξεις και στα έσοδα. Και στα επόμενα χρόνια έχουμε κοινοτικούς πόρους άνω των 70 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ, για έργα ψηφιακής και πράσινης μετάβασης, στήριξη των επιχειρήσεων, τόνωσης της απασχόλησης, ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής.

Παρά τις αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις, η Ελλάδα αλλάζει. Αλλάζει ακόμα πιο γρήγορα η Θεσσαλονίκη. Περισσότερα από 20 έργα πνοής που χρειάζεται η πόλη μας προχωρούν εντός χρονοδιαγράμματος. Πρόσφατα έγινε και η χωροθέτηση του νέου υπερσύγχρονου Ογκολογικού Νοσοκομείου που θ΄αντικαταστήσει το γερασμένο Θεαγένειο. Οι δεσμεύσεις βήμα βήμα γίνονται πραγματικότητα. Η Θεσσαλονίκη βαδίζει στο δρόμο του μέλλοντος. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες φιλοδοξούμε και αισιοδοξούμε για την Πατρίδα μας. Τη θέλουμε ισχυρή και περήφανη.