Καλαφάτης: Η κυβέρνηση χάλασε το πάρτι του κορονοϊού

«Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης ήταν απόλυτα επιτυχημένος εκ του αποτελέσματος», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Η Κυβέρνηση χάλασε το πάρτι του κορωνοϊού. Θα ήταν ολέθριο εάν διεξαγόταν η πορεία χιλιάδων ανθρώπων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, όπως παραδοσιακά γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια. Αν συγκεντρώνονταν δέκα, είκοσι ή τριάντα χιλιάδες άνθρωποι, αυτό θα ήταν ο ορισμός της υπερμετάδοσης με τραγικές συνέπειες και με ενδεχόμενη απώλεια ζωών δεκάδων συμπολιτών μας», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

Όπως είπε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, «Άρα ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης ήταν απόλυτα επιτυχημένος εκ του αποτελέσματος. Διότι ο μείζον στόχος, δηλ. η αποφυγή του συγχρωτισμού επιτεύχθηκε».

Ο Σταύρος Καλαφάτης έδωσε συγχαρητήρια στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών οι οποίοι γύρισαν την πλάτη στους εκπροσώπους κομμάτων της αντιπολίτευσης που επί μέρες μιλούσαν για χούντα και αντισυνταγματικότητα και δεν παρασύρθηκαν από αυτή τη δημαγωγία και τη ρητορική. Θα μπορούσαν κάποιοι να παρασυρθούν από αυτές τις απρέπειες και ευτυχώς αυτό δεν έγινε.

«Βρισκόμαστε στη μέση μιας μάχης, ενός πραγματικού πολέμου. Δεν πρέπει ποτέ να μας διαφεύγει ότι τα μέτρα της προστασίας θα υπάρχουν σε κάθε περίπτωση και η χρήση της μάσκας ενδεχομένως να μας συνοδεύει για αρκετούς μήνες ακόμα. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα τιμώντας και τον αγώνα που δίνουν αυτή τη στιγμή γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία τα οποία δέχονται μεγάλη πίεση. Σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στέκεται και θα σταθεί δίπλα σε οποιονδήποτε έχει ανάγκη στο μέγιστο δυνατό βαθμό» επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για τη διαχείριση της πανδημίας ανέφερε ότι «η πραγματικότητα και τα στοιχεία δίνουν απάντηση. 1170 κρεβάτια ΜΕΘ αυτή τη στιγμή έναντι 557 που είχαμε παραλάβει μετά από 4,5 χρόνια διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. 7.000 προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και επικουρικού προσωπικού, αξιοποίηση του υπάρχοντος ιατρικού προσωπικού.

«Η επιμονή της κυβέρνησης να προχωράει χέρι χέρι με την επιστημονική κοινότητα και σύμφωνα με τα δεδομένα να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα ήταν, είναι και θα είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για ν΄αντιμετωπίσουμε την πανδημία που είναι η χειρότερη στα τελευταία εκατό χρόνια και έχει λυγίσει ακόμη και τα πιο δυνατά συστήματα υγείας στις πιο προηγμένες δυτικές χώρες. Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι αυτή η Κυβέρνηση έχει επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και θεωρώ ότι τόσο η Αξιωματική όσο και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης αδικούν και τον δικό τους ρόλο. Θέλουμε μια πιο υπεύθυνη αντιπολίτευση και ιδιαίτερα μια πιο υπεύθυνη Αξιωματική Αντιπολίτευση σε μια τόσο κρίσιμη κατάσταση. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μπαίνει μπροστά, λαμβάνει μέτρα και βρίσκεται πολλές φορές πιο μπροστά από τις εξελίξεις» επισήμανε ο Σταύρος Καλαφάτης.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/kalafatis-gia-pories-i-kivernisi-chalase-to-parti-tou-koronoiou

-Ad-