Καλαφάτης: «Όπλο» της διπλωματίας οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας αποτελούν το όπλο της ελληνικής διπλωματίας για τις μάχες που δίνει στα δικά της πεδία των μαχών εξέπεμψε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

Αναφερόμενος στις πρωτοφανείς περιστάσεις υπό τις οποίες εορτάζεται λόγω της πανδημίας του Covid-19, η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου ο κ. Καλαφάτης είπε: «Ναι, μας λείπει φέτος η παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων. Και η φωνή των ΟΥΚάδων. Ξέρουμε, όμως, ότι την ώρα που εμείς αμυνόμαστε απέναντι στον αόρατο ιό, εκείνοι βρίσκονται στις επάλξεις απέναντι στον ορατό ταραξία της γειτονιάς μας.»

Και πρόσθεσε εμφατικά για το τείχος αποτροπής που δημιουργούν απ’άκρη σ’ακρη της ελληνικής επικράτειας και οι τρεις κλάδοι των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων: Ότι την ώρα που εμείς τιμούμε τους ήρωες του ‘40, εκείνοι αποδεικνύονται έτοιμοι, ικανοί και αποφασισμένοι, αντάξιοι απόγονοι εκείνων που θαύμασε ολόκληρος ο ελεύθερος κόσμος. Προασπίζοντας την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Και δίνοντας στη διπλωματία τη δύναμη που απαιτούν οι καιροί.», είπε ο ο κ. Καλαφάτης.

Σχολιάζοντας, σε συνέντευξή του στο Mega, τις συνθήκες που διαμορφώνονται από την είσοδο της χώρας μας στη δεύτερη φάση της πανδημίας και την έντονη πίεση που υφίσταται η Θεσσαλονίκη, ο κ.Καλαφάτης επανέλαβε τη ρητή οδηγία του καθηγητή Τσιόδρα: «Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει έντονη ανησυχία που μας κάνει όλους περισσότερο προσεκτικούς. Όπως ανέφερε χθες και ο καθηγητής κ. Τσιόδρας η συμμόρφωση στα μέτρα είναι καθαρά θέμα συνείδησης. Και με τη γλώσσα του σώματος έδειξε τη δραματικότητα της κατάστασης και την ανάγκη όλοι μας, όχι μόνον στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη αλλά σε όλη την Ελλάδα να υπακούσουμε.», υπογράμμισε ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης της ΝΔ.

Όπως υπογράμμισε: Πρέπει να βγούμε πρωταθλητές και από αυτή τη δύσκολη μάχη διότι βλέπουμε ότι ο ιός μαστίζει ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο. Η Ελλάδα έχει δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει σε πολύ δύσκολες συνθήκες.», υπενθυμίζοντας ότι παρά την έξαρση η χώρα μας βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.