Καλαφάτης: Προχωρούμε με σχέδιο στην επόμενη μέρα

«Η Κυβέρνηση έχει το σχέδιο και είναι προετοιμασμένη για την επόμενη μέρα. Θα προχωρήσουμε στη σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων και στην επιστροφή σε μια νέα κανονικότητα, με το ίδιο μοτίβο και τις ίδιες αρχές που πορευτήκαμε μέχρι τώρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Πάντα με σύνεση και σε συνεννόηση με την κοινωνία», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στο ACTION 24, με τους Γιώργο Πιέρρο, Γιάννη Πολίτη και Δημήτρη Τάκη.

Αναφερόμενος στο δρόμο για την επόμενη ημέρα, ο κ. Καλαφάτης έκανε έκκληση στους πολίτες να μην παρασυρθούν από την αποκλιμάκωση των μέτρων, υπογραμμίζοντας ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει με την ίδια οργάνωση, τον συντονισμό και τη συνεχή παρακολούθηση της αποδοτικότητας των μέτρων, έτοιμη για άμεση παρέμβαση όπου απαιτείται. «Ο πυρήνας της επιτυχίας της χώρας μας, είναι η επικράτηση της Δημοκρατίας της πειθούς», τόνισε και συμπλήρωσε: «Οι πολίτες πείστηκαν για την ανάγκη λήψης των μέτρων και σε ποσοστό 80% τα επιδοκιμάζουν. Υπάρχει ψυχολογική πίεση, αλλά και ανάγκη να μπούμε σταδιακά σε ρυθμούς κανονικότητας».

Για το ενδεχόμενο απώλειας θέσεων εργασίας, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. υπενθύμισε ότι πρώτο μέλημα της Κυβέρνησης ήταν να μην υπάρξει καμία απόλυση εργαζόμενου. «Στηρίξαμε», τόνισε, «με ένα πλέγμα μέτρων τις επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους, αλλά και τους άνεργους. Ενισχύεται η ρευστότητα των επιχειρήσεων και διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας με συγκεκριμένα εργαλεία, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή και η επιδότηση επιτοκίων για ενήμερα δάνεια. Ταυτόχρονα, μπαίνουν σε εφαρμογή προγράμματα κοινωφελούς εργασίας από το Υπουργείο Εσωτερικών και στήριξης της απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ, περισσότερες από 135 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».

Αναφερόμενος στον τουρισμό, ο Καλαφάτης υπενθύμισε ότι υπήρξε παρέμβαση του Πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. για κοινή δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσα από ένα συνεκτικό πλαίσιο στήριξης των αερομεταφορών και του τουρισμού, επισημαίνοντας ότι «είναι μια δύσκολη άσκηση που δεν αφορά μόνο στη χώρα μας αλλά σε όλο τον πλανήτη» και συμπλήρωσε: «Ο Πρωθυπουργός δίνει μάχη σε ευρωπαϊκό επίπεδο με επιτυχή αποτελέσματα, τόσο για την ενίσχυση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού. όσο και για τη συγκρότηση ενός Ταμείου Ανάκαμψης (Recovery Fund) που θα στηρίξει την ανάπτυξη την επόμενη μέρα, το οποίο θα παρουσιάσει στις 6 Μαΐου η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».