Καλαμάτα: Έκλεψαν χρυσά δόντια και βαλβίδα καρδιάς από σορό

Είναι η κόρη της νεκρής γυναίκας στην Καλαμάτα, που μπήκε στο στόχαστρο τυμβωρύχων δύο φορές, για να της κλέψουν τα χρυσά δόντια και τη βαλβίδα που είχε στην καρδιά της.

Η ίδια διαπίστωσε αυτό που είχε συμβεί κατά τη διαδικασία της εκταφής, πριν από λίγες μόνο μέρες.

«Όταν ανοίχτηκε η πλάκα πλησίασα κοντά γιατί είπα στο παιδί μου έκανε την εκταφή για τα χρυσά δόντια της μαμάς μου, τα οποία θα βρισκόντουσαν πάρα πολύ εύκολα. Μου λέει ‘’δυστυχώς δεν υπάρχουν χρυσά δόντια’’ και σηκώνει το κρανίο της μητέρας μου και μου το δείχνει και προς εκπλήξεώς μου βλέπω ότι έλειπε όλη η άνω γνάθος».

Το αρχικό σοκ διαδέχεται ακόμα ένα, λίγες μόνο μέρες μετά.

«Πήρε τα οστά η κυρία η υπεύθυνη με την προοπτική να πάω να τα παραλαβών, να μπουν στο κασελάκι. Πάω στις 28 του μήνα από τις 14 που έγινε η εκταφή, μετά από 154 ημέρες, και μου ανακοινώνει η κυρία αυτή ότι ‘’ξέρετε, χάθηκε η μεταλλική βαλβίδα της μητέρας σας. Άλλο σοκ για εμένα πάλι».

Όπως μας λέει η γυναίκα, όταν πέθανε η μητέρα της ζήτησε να μην αφαιρεθούν τα χρυσά δόντια από το στόμα.

«Δεν ήθελα να αφαιρεθούν κατά την ταφή της και ζήτησα από το γραφείο τελετών ‘’να μην τα αφαιρέσετε, θα τα παραπάνω εγώ κατά την εκταφή. Το γραφείο τελετών μου επιβεβαίωσε και μο0υ απέδειξε ότι μέχρι και την ημέρα της ταφής, τα δόντια υπήρχαν στη μητέρας μου, τα είδα δηλαδή και εγώ και ο αδελφό μου».

Ταχύτατα έκανε καταγγελία στην αστυνομία και περιμένει απαντήσεις για την κλοπή που όμως λέει πλήγωσε ολόκληρη την οικογένεια.

«Είναι κλίκα μεγάλη. Πήγα κατευθέιαν στην αστυνομία κι8α έκαναν καταγγελία περί αγνώστων και βεβήλωση τάφου».

Είναι πεπεισμένη πως οι άγνωστοι δράστες, χτύπησαν τη μέρα της κηδείας και πλέον όπως πιστεύει είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν.

«Αυτό έγινε την ημέρα της κηδείας γιατί όταν έμπαινε η πλάκα, εγώ δεν ένιωθα καλά και ζήτησα να φύγουμε και μας είπαν μετά αυτοί που έβαλαν την πλάκα ‘’πηγαίνετε εσείς κι θα την κλείσουμε εμείς την πλάκα».

Το όλο θέμα έγινε γνωστό χθες και προκάλεσε συζητήσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

«Βεβήλωση. Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν έχουν αυτοί οι άνθρωποι. Δεν φοβούνται κανέναν».

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται με μια οικογένεια στην Καλαμάτα να είναι οργισμένη από την κλοπή και να περιμένει απαντήσεις.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τα Τέμπη: «Αισθανόμαστε βαρύ το χρέος που πέφτει στους ώμους μας»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου: Παραιτήθηκε ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αρχίζει η δίκη του μεγαλογαιοκτήμονα στον Βόλο που βίασε 11χρονο κορίτσι
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αγωνία για τον 27χρονο που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα στην Κρήτη
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τσελέντης: Μπορεί να κάνει σεισμό 6 Ρίχτερ στη Σαντορίνη
12 Φεβρουαρίου, 2025
Παπαζάχος για σεισμούς στη Σαντορίνη: Δεν θα ησυχάσουμε εύκολα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Στέφανος Κασσελάκης: Δεν έχω χωρίσει ποτέ με τον Τάιλερ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε ο εφοπλιστής Γιώργος Λιγνός
12 Φεβρουαρίου, 2025
Οικιακή βοηθός άρπαξε κοσμήματα αξίας 8.000 ευρώ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στη Συγγρού
12 Φεβρουαρίου, 2025