Καλάβρυτα: Λεωφορείο με μαθητές έπεσε σε χαράδρα – «Φοβήθηκα ότι θα πεθάνω», λέει μαθήτρια

Οι εικόνες κόβουν την ανάσα. Έχουν περάσει λίγα δευτερόλεπτα από τον απεγκλωβισμό μαθητών και εκπαιδευτικών και το λεωφορείο που επέβαιναν, παραμένει στη χαράδρα.

Η θέση του οδηγού έχει καταστραφεί, το παρμπρίζ είναι σπασμένο με αντικείμενα των παιδιών στο έδαφος, τα λάστιχα του οχήματος σκασμένα, με διερχόμενους οδηγούς να έχουν σταματήσει και να κοιτούν κάτω, στο σημείο που κατέληξε το λεωφορείο.

Το λεωφορείο έφυγε από τον δρόμο, ανατράπηκε και ευτυχώς όλοι όσοι επέβαιναν κατάφεραν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους, να βρουν ισορροπία και να βγουν από αυτό το σημείο ταχύτατα. Κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Μαθήτρια που βρισκόταν μέσα στο λεωφορείο, περιγράφει στο Live News τον τρόπο που έζησε τα δραματικά γεγονότα. Στιγμές και σκηνές που πολύ δύσκολα θα ξεχάσει.

«Κάνω σε μία φάση ‘πεθαίνουμε’. Με τη δύναμη που έπεσε το λεωφορείο, χτυπήσαμε, χτύπησε η αδελφή μου το κεφάλι της και ζαλίζεται. Πάμε τώρα στο Νοσοκομείο του Ρίου. Εγώ χτύπησα στα πλευρά μου και η άλλη μου αδελφή τα πλευρά και το χέρι της και μία καθηγήτρια, δασκάλα, χτύπησε και αυτή».

Το ατύχημα περιγράφει στο Live News και ο οδηγός του λεωφορείου. Όπως μας λέει, αισθάνεται πλέον τυχερός μετά από αυτό που πέρασε.

«Έσπασα το τζάμι και βγήκα».

Το χρονικό

Όλα έγιναν νωρίς το πρωί, κοντά στο χωριό Μάνεσι, όταν το λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα – Καλάβρυτα, έφυγε από τον δρόμο και κατέληξε σε χαράδρα.

«Εμείς δεν καταλάβαμε κάτι, γιατί καθόμασταν πίσω και μιλάγαμε με τα παιδιά και ήμασταν σε ένα vibe του λεωφορείου, που κάνουμε κάθε μέρα, που γελάμε. Οι δρόμοι δεν είναι καλοί, ούτε μπάρες είχε να κρατήσει το λεωφορείο».

Οι ρόδες που βρίσκονταν από τη δεξιά πλευρά του λεωφορείου βγήκαν από τον δρόμο και ο οδηγός ήταν αδύνατον να κρατήσει το βαρύ όχημα στην άσφαλτο. Στο σημείο του ατυχήματος επικρατεί αναστάτωση. Ο οδηγός σπάει το παρμπρίζ και βοηθάει τους επιβαίνοντες να βγουν με ασφάλεια.

«Είναι πάρα πολύ καλός ο οδηγός, είναι πολλά χρόνια, τον έχουμε και πολλά χρόνια εμείς. Πήγαινε και αργά».

H πρώτη κίνηση των δασκάλων και των μαθητών μετά τον απεγκλωβισμό τους, ήταν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους, για να τους πουν, πως είναι καλά.

«Αν δεν είχαμε τον οδηγό να μας βοηθήσει να βγούμε, ακόμα μέσα θα ήμασταν».

Στο σημείο έσπευσαν ταχύτατα αστυνομικοί και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η κυκλοφορία διακόπηκε, με την είδηση να κάνει πολύ γρήγορα τον γύρο της χώρας.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν προληπτικά σε νοσοκομείο μετά το ατύχημα και στη συνέχεια πήραν εξιτήριο, για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Το συγκεκριμένο λεωφορείο των ΚΤΕΛ μεταφέρει καθημερινά μαθητές που έχουν να πουν τα καλύτερα για τον οδηγό. Το απέδειξε και το πρωί, καθώς δεν κοίταξε τον εαυτό του. Παρέμεινε, έσπασε το παρμπρίζ και βοήθησε τα παιδιά και τους δασκάλους να βγουν με ασφάλεια.

Μετά το ατύχημα έφτασε στο σημείο άλλο λεωφορείο των ΚΤΕΛ, που μετέφερε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στα Καλάβρυτα. Ο δρόμος προς τα Καλάβρυτα, το μεσημέρι της Παρασκευής 18/10 είναι κλειστός καθώς αυτήν την ώρα μεταφέρουν το λεωφορείο που ανετράπη.

Η μητέρα τριών παιδιών που βρίσκονται στο λεωφορείο στο LIVE NEWS

Η μητέρα τριών παιδιών που βρίσκονται στο λεωφορείο, Βασιλική Γιαννοπούλου, μίλησε στο LIVE NEWS για τα όσα συνέβησαν.

«Περάσαμε ένα μεγάλο σοκ και εμείς και τα παιδιά μας. Πρέπει να κοιτάξουμε τους δρόμους. Ο δρόμος εκεί είναι γεμάτος εικονοστάσια. Πρέπει να γίνει ατύχημα; Τα παιδιά δεν κατάλαβαν το πώς έγιναν. Έσπασε ο οδηγός το παρμπρίζ και βγήκαν. Με πήρε η κόρη μου τηλέφωνο και μου είπε ΄μαμά μην τρομάξεις, τούμπαρε το λεωφορείο’. Είναι δυνατόν να μην τρομάξω; Πρέπει να δούμε  τους δρόμους».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αποκάλυψη Reuters: Πώς συνδέεται η Μοσάντ με τις εκρήξεις βομβητών στη Βηρυτό – Ο αόρατος πυροκροτητής και το φονικό «σάντουιτς»
18 Οκτωβρίου, 2024
Χαϊδάρι: Με 21 μαχαιριές είχε σκοτώσει την αδερφή της πεθεράς του ο άνδρας που επιτέθηκε στον εργοδότη του
18 Οκτωβρίου, 2024
Καθηγητής μουσικής καταγγέλλεται για ασέλγεια – Σοκάρει η περιγραφή της 20χρονης
18 Οκτωβρίου, 2024
Μπάρμπα Στάθης: Διπλή διάκριση στα Super Market Awards
18 Οκτωβρίου, 2024
Διαμαρτυρία φοιτητών ΑΠΘ για την πτώση του ασανσέρ στις φοιτητικές εστίες
18 Οκτωβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Στο χειρουργείο 27χρονος που περπατούσε στο δρόμο και παρασύρθηκε από μηχανή
18 Οκτωβρίου, 2024
Αντικατέστησε το τιμόνι με… παντόφλα – Αδιανόητες εικόνες σε δρόμους της Αθήνας
18 Οκτωβρίου, 2024
Λαμία: Θλίψη για τον γιατρό που σκοτώθηκε ενώ γυρνούσε από εφημερία
18 Οκτωβρίου, 2024
Αποκάλυψη σοκ για τον ρασοφόρο του Αιγάλεω – Ακυρώνονται εκατοντάδες γάμοι που τέλεσε ο ψευτο-ιερέας
18 Οκτωβρίου, 2024
Σε τέσσερις μήνες θα καθαρίσει από το αρσενικό το νερό της Νέας Τρίγλιας – Εν αναμονή ειδικού εξοπλισμού ο Δήμος Νέας Προποντίδας
18 Οκτωβρίου, 2024