Καλλιθέα: Λουκέτο στο κέντρο ΑμεΑ όπου 11χρονος ακροβατούσε στο περβάζι

Λουκέτο βάζει η Περιφέρεια Αττικής στο κέντρο ΑμεΑ στην Καλλιθέα, όπου πριν από λίγες μέρες ένας 11χρονος ακροβατούσε σε περβάζι. Το αγοράκι ακροβατούσε -άγνωστο για πόση ώρα- από την μια πλευρά του παραθύρου στην άλλη, ενώ το πλησίασε ακόμα ένα παιδάκι από το εσωτερικό τραβώντας την κουρτίνα. Η Περιφέρεια επέβαλε επίσης πρόστιμο ύψος 60.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση «διαπιστώθηκε ότι ο τίτλος που έφερε ως “Κέντρο Ειδικών Θεραπειών” ήταν παραπειστικός, προκειμένου να μην υπόκειται σε αδειοδότηση και έλεγχο από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής».

Και προστίθεται μεταξύ άλλων: «Με βάση το Υπηρεσιακό Σημείωμα και την Έκθεση Αυτοψίας των Κοινωνικών Συμβούλων της Υπηρεσίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Τομέα προχώρησε αυθημερόν στην έκδοση Απόφασης, σύμφωνα με την οποία η δομή σφραγίζεται και επιβάλλεται σε βάρος της το ανώτατο προβλεπόμενο εκ του οικείου νομοθετικού πλαισίου διοικητικό πρόστιμο των 60.000 ευρώ […] Το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών παρέχει οργανωμένες κοινωνικές υπηρεσίες, χωρίς την προβλεπόμενη νόμιμη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, ότι φιλοξενεί 48 ΑμεΑ με αυτισμό και νοητική υστέρηση ηλικίας από τεσσάρων έως είκοσι ετών και ότι -εν τοις πράγμασι- παρέχει υπηρεσίες ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, άπαντα, δε, τα ανωτέρω κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 1 του Ν. 2345/95 (ΦΕΚ 213/τ.Α’/12-10-1995) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».