Καλλιθέα: Τον εκτέλεσαν με 6 σφαίρες – Νέα στοιχεία

Αγνωστοι δράστες εκτέλεσαν τα ξημερώματα στην Καλλιθέα αποφυλακισμένο 60χρονο, γνωστό με το προσωνύμιο “Απάτσι”, ο οποίος είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονίες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, το θύμα δέχθηκε, λίγο πριν από τις 05:00, πυροβολισμούς στη συμβολή της λεωφόρου Θησέως με την οδό Κανακίδου. Διερχόμενοι πολίτες ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και ο 60χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στον “Ευαγγελισμό”, όπου λίγο αργότερα κατέληξε.

Το θύμα είχε καταδικαστεί για δύο ανθρωποκτονίες, το 1995 και το 2002, ενώ είχε πρωταγωνιστήσει σε εξεγέρσεις φυλακισμένων.

Στο σημείο της δολοφονίας βρίσκονται αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για τον Ευάγγελο Πάλλη, γνωστό με το προσωνύμιο «Απάτσι».

Ο Ευάγγελος Πάλλης, στα χρόνια της παρανομίας του, είχε εκτίσει ποινή ισοβίων για δύο δολοφονίες, το 1995 και το 2002, ενός ιδιοκτήτη αλόγων και ενός επιχειρηματία αντίστοιχα, έπειτα από εκτέλεση συμβολαίων θανάτου. Η στάση του στις εξεγέρσεις στα Τρίκαλα και στο Μαλανδρίνο, για τις αλλεπάλληλες μεταγωγές του για πειθαρχικά παραπτώματα καθώς και για τη συμμετοχή του στην πολυήμερη απεργία πείνας των κρατουμένων τον Νοέμβριο του 2008 ως μέλος της συντονιστικής επιτροπής τους τον είχαν φέρει κοντά στον αντιεκουσιαστικό χώρο.

Η δίκη του στη Λάρισα για την ενεργό συμμετοχή του στην εξέγερση στις φυλακές Τρικάλων το 2007 οδήγησε σε οδομαχίες αντιεξουσιαστών και Αστυνομίας, μόλις έγινε γνωστή η νέα καταδίκη του, σε τρία χρόνια φυλάκισης.

Έξι σφαίρες «γάζωσαν» τον «Απάτσι»

Έξι κάλυκες των 32 χιλιοστών εντόπισαν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών στο σημείο που τα ξημερώματα δολοφονήθηκε στην Καλλιθέα ο «Απάτσι».

Οι αστυνομικοί έχουν πια καταλήξει ότι ο δράστης επέβαινε σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, πυροβόλησε τον άνδρα και μία από τις σφαίρες τον βρήκε στον δεξί ώμο και η σφαίρα πέρασε στον θώρακα.

Για τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα διαφορών και για «συμβόλαιο θανάτου».