Κάμαλα Χάρις: Στοχεύει στους μαύρους άνδρες ψηφοφόρους με τις νέες προτάσεις της που αφορούν στην οικονομία

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την αμερικανική προεδρία Κάμαλα Χάρις παρουσίασε σήμερα νέες προτάσεις για να προσελκύσει τους μαύρους άνδρες ψηφοφόρους. Οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνουν μη επιστρεπτέα επιχειρηματικά δάνεια για μικρές επιχειρήσεις και πρόσβαση σε μια νέα νόμιμη βιομηχανία μαριχουάνας για ψυχαγωγική χρήση.

Τόσο η προεκλογική ομάδα της Χάρις όσο και το ίδιο το κόμμα της -οι Δημοκρατικοί, ανάμεσά τους και ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα– έχουν εκφράσει έντονη ανησυχία για το αν οι μαύροι άνδρες θα πάνε μαζικά να ψηφίσουν στις 5 Νοεμβρίου όπως έχει συμβεί σε προηγούμενες εκλογές και αν θα υποστηρίξουν την Χάρις ή τον ρεπουμπλικανό αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ.

Η νέα δέσμη προτάσεων εντάσσεται στην προσπάθεια της Χάρις να απευθυνθεί συγκεκριμένα στους μαύρους άνδρες και να τους δώσει μεγαλύτερο ρόλο στην εκστρατεία της τώρα που εισέρχεται στην τελική ευθεία. Το Ρόιτερς είναι το πρώτο πρακτορείο που μεταδίδει την είδηση.

Οι προτάσεις της περιλαμβάνουν ένα εκατομμύριο δάνεια που θα είναι απολύτως μη επιστρεπτέα ύψους έως και 20.000 δολαρίων σε επιχειρηματίες που προέρχονται από κοινότητες με περιορισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες και μια δέσμευση για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας για ψυχαγωγική χρήση και τη διασφάλιση ότι οι μαύροι επιχειρηματίες θα έχουν πρόσβαση σε αυτή τη νέα βιομηχανία.

Αλλες προτάσεις περιλαμβάνουν την ενίσχυση της πρόσβασης στη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων για τους Αφροαμερικανούς και την υιοθέτηση μιας πρωτοβουλίας για ισότιμες υγειονομικές παροχές σε εθνικό επίπεδο επικεντρωμένη στους μαύρους, η οποία αντιμετωπίζει ασθένειες όπως η δρεπανοκυτταρική νόσος, που παρατηρούνται δυσανάλογα στη συγκεκριμένη κοινότητα.

Παρότι τα σχέδια της Χάρις αφορούν την κοινότητα των μαύρων, η ίδια η υποψήφια επιδιώκει να δείξει με ποιον τρόπο ωφελούν όλο τον ανδρικό πληθυσμό οι προτάσεις στο πεδίο της οικονομίας.

Σε περίπτωση που η Χάρις εκλεγεί θα είναι η δεύτερη μαύρη πρόεδρος και η πρώτη μαύρη γυναίκα στην προεδρία των ΗΠΑ.

Ορισμένοι Δημοκρατικοί θεωρούν σοβαρή τη σχετικά περιορισμένη υποστήριξη των μαύρων ψηφοφόρων προς την Χάρις, ενώ άλλοι εκτιμούν ότι η πληθυσμιακή ομάδα αυτή χρησιμοποιείται ως αποδιοπομπαίος τράγος για ευρύτερες αδυναμίες στην εκστρατεία της.

Πάνω από ένα τέταρτο των νεαρών μαύρων λένε ότι θα ψηφίσουν τον Τραμπ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενήργησε τον Σεπτέμβριο η NAACP, η μεγαλύτερη οργάνωση πολιτικών δικαιωμάτων στη χώρα.

Το 2020, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έλαβε περίπου 80% από μαύρους άνδρες ψηφοφόρους.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΠΟΥ: Ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδα στη Γάζα
14 Οκτωβρίου, 2024
Χαλάνδρι: Αποκλειστικό βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση 49χρονου σε ανήλικους
14 Οκτωβρίου, 2024
«Έσβηναν» τα ίχνη και έκρυβαν τα λεφτά σε κρύπτη – Πώς δρούσε το κύκλωμα εφοριακών στην Κέρκυρα
14 Οκτωβρίου, 2024
Πλήγματα σε όλο τον Λίβανο ετοιμάζει το Ισραήλ: Σύσκεψη ασφαλείας υπό τον Νετανιάχου – Πώς η Χεζμπολάχ διαπέρασε τη φημισμένη αεράμυνα
14 Οκτωβρίου, 2024
Χαλάνδρι: Σύλληψη 49χρονου που ακολουθούσε απειλητικά με μαχαίρι τρεις ανήλικους
14 Οκτωβρίου, 2024
Συνελήφθη 29χρονος που κυκλοφορούσε με όπλο στο όχημά του
14 Οκτωβρίου, 2024
Πολιτικός Διαχωρισμός Διορθωτική Πορεία Ανασύνταξη
14 Οκτωβρίου, 2024
Καλοκαίρι τέλος: Έρχεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας – Το θερμόμετρο θα δείξει κάτω από 20 βαθμούς Κελσίου
14 Οκτωβρίου, 2024
Κόντρα Χατζηδάκη – Βλάχου (ΝΔ) για τα κόκκινα δάνεια: «Δε θα γίνω λαϊκιστής για να είμαι ευχάριστος σε τηλεοπτική εκπομπή»
14 Οκτωβρίου, 2024
Σοκ στα Τρίκαλα: Μητέρα βρήκε απαγχονισμένο τον 45χρονο γιο της
14 Οκτωβρίου, 2024