«Καμία σύλληψη» στη συναυλία του Μάλαμα – «Θα κινηθούμε νομικά»

Οι διοργανωτές της συναυλίας του Σωκράτη Μάλαμα στην Καβάλα διαψεύδουν την είδηση περί σύλληψης και προστίμων

Οι υπεύθυνοι της συναυλίας προαναγγέλλουν ότι θα κινηθούν νομικά για τα ψευδή δημοσιεύματα. Το Σάββατο (01/08), κυκλοφόρησε η είδηση περί σημαντικών παραβάσεων στα μέτρα ασφαλείας για την πανδημία του κορονοϊού κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Σωκράτη Μάλαμα στο ανοιχτό θέατρο «Ακόντισμα» της Νέας Καρβάλης, μια συναυλία που έλαβε χώρα την Παρασκευή 31 Ιουλίου.

Το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι σημειώθηκε μία σύλληψη και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ στον προσωρινά υπεύθυνο διοργανωτή. Οι διοργανωτές εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση, όπου αναφέρονται αναλυτικά τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν για την ασφαλή διεξαγωγή της συναυλίας.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για ψευδή, ανακριβή και δυσφημιστικά δημοσιεύματα, ενώ οι διοργανωτές επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές: «τα περί συλλήψεως του νόμιμου εκπροσώπου της διοργανώτριας και επιβολής σε βάρος μας προστίμου από ποινικό δικαστήριο τυγχάνουν στο σύνολό τους αναληθή και συκοφαντικά, επιφυλασσόμαστε δε κάθε νόμιμου δικαιώματός μας» ενώ γίνεται λόγος και για «άδικη και αδικαιολόγητη στοχοποίηση των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων».