Καμπανάκι ΠΟΥ: Αναγκαίος ο εμβολιασμός και η επαναφορά της μάσκας

Ο περιφερειακός διευθυντής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Χανς Κλούγκε, επισημαίνει την ανάγκη επιτάχυνσης του εμβολιασμού και την επαναφορά της μάσκας για τις ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να αποφύγουν την αναγκαιότητα λήψης αυστηρότερων μέτρων το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Σε συνέντευξή του στο Reuters ο Χανς Κλούγκε καλεί τις χώρες της Ευρώπης να αναλάβουν δράση τώρα για να αποτρέψουν την επιβάρυνση των συστημάτων υγείας, καθώς η υποπαραλλαγή BA.5 της Ομικρον κερδίζει έδαφος.

Περί τα τρία εκατομμύρια νέα κρούσματα της Covid καταγράφηκαν στην περιοχή της Ευρώπης την περασμένη εβδομάδα, που αντιστοιχούν στο ήμισυ του συνόλου των κρουσμάτων παγκοσμίως. Ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία διπλασιάσθηκε κατά την ίδια περίοδο και περί τους 3.000 άνθρωποι καταλήγουν από την νόσο κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με τον Χανς Κλούγκε.

«Υπάρχει αύξηση κρουσμάτων την ώρα που η κοινωνία λειτουργεί σχεδόν όπως πριν», είπε υπογραμμίζοντας την ανάγκη για δράση των πανδημικών σταθεροποιητών, όπως είναι η δεύτερη αναμνηστική δόση εμβολίου, πριν από την έλευση των επικαιροποιημένων εμβολίων το φθινόπωρο, καθώς και την προώθηση της χρήσης μάσκας και του εξαερισμού.

Αυτά τα μέτρα σταθεροποίησης της πανδημίας θα πρέπει να εφαρμοσθούν τώρα για να αποφευχθούν αυστηρότερα μέτρα, προειδοποίησε. «Δεν πιστεύω ότι η κοινωνία είναι έτοιμη για την κήρυξη lockdown», είπε σύμφωνα με το Reuters.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τραμπ: «Βρίσκομαι σε σοβαρές συζητήσεις με τον Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μερτς: «Σημαντική νίκη για το ΕΛΚ και την Ευρώπη»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία: Οι επιλογές του Μερτς – Οι συσχετισμοί και οι διαπραγματεύσεις
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Συγκλονίζει η μητέρα του μοναδικού επιζώντα του πρώτου βαγονιού – «Ο Γεράσιμος ακόμη ανασαίνει αλλά όπως ήταν δεν θα γυρίσει ποτέ ξανά»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Πλημμεληματική δίωξη σε έξι πρόσωπα για τον θάνατο 2,5 ετών κοριτσιού στον «Άγιο Στυλιανό» Θεσσαλονίκης
24 Φεβρουαρίου, 2025
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
24 Φεβρουαρίου, 2025
Διπλωματικές ζυμώσεις στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Με δικό τους ψήφισμα για την Ουκρανία οι ΗΠΑ – Η Γαλλία αναμένεται να προτείνει τροπoποιήσεις
24 Φεβρουαρίου, 2025
Φάμελλος: Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να λειτουργεί ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης – Η ευθύνη για την σύγκρουση των τρένων από το 2019 και μετά
24 Φεβρουαρίου, 2025
Μενίδι: Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο – Επί τόπου τα ΤΕΕΜ
24 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η τραγουδίστρια Ρομπέρτα Φλακ – Γνωστή για το “Killing Me Softly With His Song”
24 Φεβρουαρίου, 2025