«Κάνε εκλογές καλοκαίρι ή φθινόπωρο» – Τι απαντά ο Κ. Μητσοτάκης

Η επανεκκίνηση της οικονομίας και όχι οι κάλπες βρίσκονται στην αιχμή των προτεραιοτήτων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, απορρίπτει κατηγορηματικά τις εισηγήσεις που του έγιναν για εκλογές μέσα στο καλοκαίρι ή το αργότερο το φθινόπωρο.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα διακινδύνευε να απολέσει το σημαντικό κεφάλαιο του αξιόπιστου ηγέτη που προέκρινε το συμφέρον των πολιτών έναντι του πρόσκαιρου πολιτικού κόστους, το οποίο του αναγνωρίστηκε διεθνώς για τους χειρισμούς του έναντι της πανδημίας και της άμεσης όσο και δύσκολης απόφαση για lock down.

Επιπρόσθετα, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός γνωρίζει καλύτερα από όλους ότι αν για τον ιό ισχύει ότι πρόκειται για αγώνα αντοχής και όχι για μαραθώνιο, για την οικονομία ισχύει το αντίθετο : Απαιτούνται ταχύτατες, μελετημένες και συγκροτημένες κινήσεις προκειμένου να περιοριστούν οι δραματικές συνέπειες από το «πάγωμα της χώρας» για έξι εβδομάδες και για την προστασία των εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων και εργαζομένων που βρίσκονται ή θα βρεθούν σε δεινή θέση τους επόμενους μήνες.

Η προαναγγελία ότι εντός του καλοκαιριού θα προωθηθούν προς ψήφιση 28 νομοσχέδια, είναι ενδεικτική της απόφασης του κ. Μητσοτάκη να «ανοίξει» πλέον η ομπρέλα των κυβερνητικών πρωτοβουλιών σε όλους τους τομείς που έμειναν πίσω λόγω κορονοϊού.

άλιστα, μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει την άμεση επικοινωνία με τους πολίτες, όπως έκανε και πριν την έναρξη της πανδημίας, με επισκέψεις σε περιοχές και επαγγελματικούς χώρους προκειμένου να ενημερωθεί από «πρώτο χέρι» για τα προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η κοινωνία στη νέα φάση που βρίσκεται η χώρα. Αυτό σημαίνει ότι, υπό την απαράβατη προϋπόθεση ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά σε σχέση με την πορεία μετάδοσης του ιού, μέσα στο καλοκαίρι, ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει ο ίδιος το στίγμα της επιστροφής στη μερική, έστω, πολιτική κανονικότητα.