Κάνει… πάρτι ο Ερντογάν! Το τελεσίγραφο… εβδομάδας δεν ισχύει

Η Γαλλία και η Γερμανία κατηγόρησαν σήμερα την Τουρκία ότι συνεχίζει να προκαλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση με τις ενέργειές της στην ανατολική Μεσόγειο και της έδωσαν προθεσμία να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες και όχι εντός μίας εβδομάδας, όπως είχε μεταδώσει αρχικά το Reuters.

«Είναι ξεκάθαρο σε εμάς ότι η Τουρκία προβαίνει διαρκώς σε προκλητικές ενέργειες οι οποίες είναι απαράδεκτες», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τους ομολόγους του της Γερμανίας και της Πολωνίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η μπάλα βρίσκεται στην περιοχή της Άγκυρας, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να αλλάξει την ισορροπία ισχύος, αν η Τουρκία δεν επιστρέψει στον διάλογο.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας δήλωσε πως η απόφαση της Τουρκίας να στείλει ένα ερευνητικό σκάφος της και πάλι στη Μεσόγειο είναι «απαράδεκτη».

Ερωτηθείς για την πιθανότητα να αποφασισθούν κυρώσεις από την ΕΕ, ο Μάας δήλωσε πως η Ένωση θα αποφασίσει πώς θα αντιδράσει εντός των ερχόμενων εβδομάδων.

«Είναι δύο φορές που δεν έγιναν συνομιλίες οι οποίες αναμένονταν και δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν», δήλωσε. «Πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν υπάρξει πρόοδος μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες και μετά θα δούμε ποια στάση θα πρέπει να υιοθετηθεί από την ΕΕ».

Ο Λεντριάν επέκρινε τον ρόλο της Τουρκίας στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπου υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν εναντίον των αρμενικής καταγωγής κατοίκων της περιοχής.

«Δεν θα υπάρξει στρατιωτική νίκη στο θέμα αυτό, έτσι πρέπει να εφαρμοσθεί η κατάπαυση του πυρός», δήλωσε. «Αυτό που μπορούμε να δούμε σήμερα είναι πως η μοναδική χώρα που δεν καλεί σε σεβασμό της κατάπαυσης του πυρός είναι η Τουρκία και αυτό είναι επιζήμιο».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ο Ζελένσκι «καρατόμησε» τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων
17 Μαρτίου, 2025
Μαρινάκης για Δοξιάδη: «Δεν υπήρχε γνώση των υποθέσεων αυτών»
17 Μαρτίου, 2025
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από τη φονική πυρκαγιά στη Βόρεια Μακεδονία
17 Μαρτίου, 2025
Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα μαστροπείας που δρούσε σε Αθήνα και Κορινθία
17 Μαρτίου, 2025
Η Τουρκία θα απαιτήσει από την ΕΕ την άρση των κυρώσεων στη Συρία
17 Μαρτίου, 2025
Χατζηδάκης: Στο 3,5% το πρωτογενές πλεόνασμα το 2024
17 Μαρτίου, 2025
Στουρνάρας: «Όχι» στην επαναφορά του 13-14 μισθού στο Δημόσιο
17 Μαρτίου, 2025
Μητσοτάκης: Θα αυξήσουμε τις επενδύσεις και θα πάμε σε νέες μειώσεις φόρων
17 Μαρτίου, 2025
Πλοιάριο με 43 μετανάστες εντοπίστηκε νότια της Γαύδου
17 Μαρτίου, 2025
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Πού θα χιονίσει
17 Μαρτίου, 2025