Αλλάζει στάση ο Ερντογάν; Πληροφορία ότι κλείνει τα σύνορα – Τι σημαίνει για την Ελλάδα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Τουρκία θα προχωρήσει στο κλείσιμo των συνόρων της στην πύλη στο Παζάρ Κουλέ.

Η είδηση ότι οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν σε εκεχειρία στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, καθώς και στη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας στην περιοχή δεν φαίνεται να «πείθει» κάποιους από τους Σύριους που βρίσκονται στην απέναντι πλευρά και περιμένουν, όπως λένε, να ανοίξουν τα σύνορα για να περάσουν και να πάνε στη Γερμανία.

Είναι σαφές ότι η κίνηση της Τουρκίας να κλείσει τα σύνορα της στην πύλη του Παζαρ Κουλέ της Αδριανούπολης, εφ όσον επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες, είναι απότοκο της χθεσινής συμφωνίας για εκεχειρία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έμπειρων παρατηρητών.

Μάλιστα, οι τουρκικές αρχές φέρονται να έχουν ήδη ενημερώσει τους συγκεντρωμένους ότι το συνοριακό πέρασμα έχει κλείσει και πως η κυβέρνηση θα βάλει λεωφορεία για να τους μεταφέρει πίσω στην Κωνσταντινούπολη, από όπου και θα μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.

Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία αυτό θα σημάνει την σημαντική μείωση της πίεσης προς τα ελληνικά σύνορα στον Έβρο.

Ανταποκρίτρια της Deutsche Welle στην περιοχή μεταδίδει ότι η συνοριογραμμή έχει ήδη αδειάσει από πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ ένας αστυνομικός ήδη ενημέρωσε δημοσιογράφους ότι οι συγκεντρωμένοι έχουν αποχωρήσει από το Παζάρκουλε με λεωφορεία, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες. Η ανταποκρίτρια παραθέτει φωτογραφίες στο Twitter, δείχνοντας σημείο του περάσματος γεμάτο πριν από αρκετές ώρες και όπως είναι τώρα, δηλαδή άδειο.