«Κάνω έκκληση να μην κλείσουν τα σχολεία – Να εμβολιαστούν άμεσα τα παιδιά»

PΓια την μετάλλαξη Δέλτα που «δεν παίζει», τον αγώνα προς την επίτευξη του τείχους ανοσίας και το ζήτημα εμβολιασμού των υγειονομικών μίλησε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

«Θερίζει η μετάλλαξη Δέλτα, δεν αφήνει κανέναν όρθιο, ακόμα και νέους» τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Παγώνη. 

Όπως ανέφερε , ακόμα και τα παιδιά βρίσκονται υπό μεγάλο κίνδυνο λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, επικαλούμενη μελέτες που έγιναν στις ΗΠΑ. 

Μάλιστα όπως δήλωσε, ο εμβολιασμός των παιδιών γίνεται πρωτίστως για την δική τους προστασία και για εκείνη των οικογενειών τους ενώ έκανε έκκληση να μην κλείσουν τα σχολεία: «Τα παιδιά άνω των 12 πρέπει να εμβολιαστούν, όχι μόνο για να χτιστεί το τείχος ανοσίας, αλλά γιατί η μετάλλαξη Δ είναι πολύ επιθετική και θα έχουμε σοβαρά προβλήματα. Κάνω έκκληση να μην κλείσουν τα σχολεία.»

Όσον αφορά στο τείχος ανοσίας είπε πως ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο 70%,  ενώ χρειαζόμαστε 80% τουλάχιστον για να χτιστεί.

«Να γίνει καθολικός ο εμβολιασμός σε άτομα άνω των 50», τόνισε, διότι όπως είπε άτομα μεγάλης ηλικίας είναι επικίνδυνο να έχουν προβλήματα εφ’ όρου ζωής λόγω της νόσου.

Στο θέμα των υγειονομικών, με την προθεσμία για υποχρεωτικό εμβολιασμό να εκπνέει την 1η Σεπτεμβρίου ανέφερε πως υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος και ότι δεν πρόκειται να εγκαταλειφθούν οι ασθενείς: «Περιμένουμε και κάνουμε υπομονή με τους υγειονομικούς, δεν θα αφήσουμε έτσι τους ασθενείς».

Από την άλλη, η κυρία Παγώνη αποκάλυψε πως τουλάχιστον όσον αφορά τους γιατρούς, το 94% αυτών έχει εμβολιαστεί

Δήλωσε επίσης πως η 3η δόση πρέπει να αρχίσει να χορηγείται ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο-Νοέμβριο, για αυτούς που εμβολιάστηκαν τον Γενάρη. «Όσοι εμβολιάστηκαν για παράδειγμα το καλοκαίρι δεν χρειάζεται  να λάβουν την αναμνηστική δόση αν δεν περάσουν 7-9 μήνες», πρόσθεσε. 

«Φυσικά και μπορεί να υπάρξει μετάλλαξη που δεν πιάνει τα εμβόλια» υπογράμμισε, αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε ο Μπουρλά.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Νίκος Ανδρουλάκης: «Όποτε απειληθεί η εξουσία του Μητσοτάκη, έρχεται στο προσκήνιο η καραμέλα της αποσταθεροποίησης»
19 Φεβρουαρίου, 2025
Αριζόνα: Δυο νεκροί μετά από σύγκρουση μικρών αεροσκαφών στον αέρα
19 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοκαιρία Coral: «Χιόνια μέχρι τα δίκτυα του ψαρά» βλέπει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας – Τσουχτερό κρύο και χιονόνερο σφυροκοπούν την χώρα
19 Φεβρουαρίου, 2025
ΣΥΡΙΖΑ: Ο απονομιμοποιημένος πρωθυπουργός δεν είναι θύμα, αλλά θύτης της συγκάλυψης
19 Φεβρουαρίου, 2025
Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητούν οι αγρότες – «Δεν ικανοποιήθηκαν βασικά αιτήματα»
19 Φεβρουαρίου, 2025
Οι δικηγόροι της Αθήνας απέχουν την 28η Φεβρουαρίου 2025, δύο χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη
19 Φεβρουαρίου, 2025
Πατέρας Γιώργου Λυγγερίδη: «Εμείς φάγαμε τα ισόβια» – Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του αστυνομικού
19 Φεβρουαρίου, 2025
Αιχμές Μπαλάσκα για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου: «Ξαφνικά έχει ψυχολογικά που δεν είχε; – Άρες μάρες κουκουνάρες»
19 Φεβρουαρίου, 2025
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δικαιοσύνη δεν αποδίδουν τα τρολ και τα λαϊκά δικαστήρια – Αρκετά πια με αυτή την αθλιότητα
19 Φεβρουαρίου, 2025
Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Coral μέχρι τη Δευτέρα – Πότε και πού θα πέσουν τα περισσότερα χιόνια
19 Φεβρουαρίου, 2025