«Μέσα σε μία υγειονομική κρίση, μία εφοδιαστική κρίση και μία ενεργειακή κρίση, παραμένουμε συνεπείς στην παράδοση μεγάλων έργων προς όφελος των πολιτών» τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», προσθέτοντας πως «η συνέπεια έχει πολύ μεγάλη σημασία για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς οι υποδομές δεν γίνονται για τις κυβερνήσεις αλλά για τους πολίτες».
Όπως είπε, «δουλέψαμε συστηματικά και με επιμονή για να παραμείνει το έργο της παράδοσης του Μετρό στον Πειραιά μέσα στο χρονοδιάγραμμα και μετά το τραμ, η πόλη να έχει και μετρό. Για να ξεπεραστεί το τεράστιο κυκλοφοριακό πρέπει να ενισχύσουμε τα μέσα σταθερής τροχιάς και αυτό το κάνουμε με την επέκταση του Μετρό στον Πειραιά, την επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον και την κατασκευή της νέας Γραμμής 4 καθώς και με τις επεκτάσεις του Προαστιακού Σιδηροδρόμου σε Δυτική Αττική, Ραφήνα και Λαύριο».
Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Υποδομών «στην Ελλάδα γίνεται μία σοβαρή δουλειά βάσης και γι’ αυτό μεγάλοι όμιλοι έρχονται να επενδύσουν στη χώρα», ενώ έκανε λόγο για «κρεσέντο επενδύσεων μεγάλων πολυεθνικών». Και πρόσθεσε: «Δουλεύουμε με ένα διαφορετικό τρόπο για να φέρουμε πιο κοντά περιοχές και ανθρώπους. Δεχόμαστε, για παράδειγμα, μία δωρεά από ένα cluster εταιρειών που θέλουν να χρηματοδοτήσουν τη μελέτη και κατασκευή στάσης του Προαστιακού στην περιοχή Καρελλά».
Το έργο προβλέπει τη σύνδεση των οικισμών της Παιανίας, Καρελλά, των Σπάτων, αλλά και των βιομηχανικών ζωνών της περιοχής με το Μητροπολιτικό Συγκρότημα της Αθήνας και ευρύτερα της Αττικής, ενισχύοντας την προοπτική περαιτέρω ανάπτυξής τους και κατά συνέπεια των θέσεων εργασίας.
«Τέλος του 2023 το Μετρό στη Θεσσαλονίκη»
Αναφορικά με τη συμπρωτεύουσα το μέλος της κυβέρνησης υπογράμμισε τη δέσμευση που υπάρχει «τέλος του 2023 να παραδοθεί το Μετρό στη Θεσσαλονίκη», ενώ σχολίασε ότι «εμείς δεν εγκαινιάζουμε μουσαμάδες αλλά Μετρό που λειτουργούν».
Εν συνεχεία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον σιδηρόδρομο που αποτελεί «ένα πράσινο, φιλοπεριβαλλοντικό μέσο, για το οποίο υπάρχουν εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά κονδύλια. Ο σιδηρόδρομος ήταν για χρόνια ο μεγάλος ασθενής. Πλέον, έχουμε δημοπρατήσει έργα 4,5 δις. ευρώ. Αυτή τη στιγμή κάνουμε κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια, η σύνδεση των λιμανιών με τον σιδηρόδρομο» τόνισε και εξήγησε ότι «μετατρέπουμε με αυτόν τον τρόπο την χώρα σε ένα τεράστιο logistic center όπου τα εμπορεύματα θα διακινούνται προς την Ευρώπη. Η πολύ σημαντική αυτή δουλειά προχωρά με σταθερά και γοργά βήματα, σύμφωνα με τον στόχο. Με την αναδιοργάνωση ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ που ψηφίστηκε από τη Βουλή αυξάνονται και οι αποδοχές για τους εργαζόμενους καθώς δίνεται το bonus αποδοτικότητας. Η κυβέρνηση, άλλωστε, προχωρά στην κατεύθυνση της αύξησης των αποδοχών μειώνοντας εισφορές και αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό. Μία χώρα για να ευημερεί πρέπει να έχει καλά αμειβόμενους εργαζόμενους».