Καραγκούνης για εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έπραξε κακόπιστα και παρελκυστικά δηλώνοντάς τους στην επιτροπή»

Ο Κώστας Καραγκούνης εξήγησε τους λόγους που η ΝΔ ψήφισε το αίτημα εξαίρεσης των Πολάκη – Τζανακόπουλου από την προανακριτική επιτροπή, αναφέρθηκε στην παρόμοια κατάσταση που επικράτησε το 2010 και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για κακόπιστο και παρελκυστικό χειρισμό.

«Από τη στιγμή που καταθέσαμε τον κατάλογο των μαρτύρων και περιλαμβάνονται αυτοί οι δύο, οι οποίοι είναι μέσα στη δικογραφία και αναφέρονται στις μηνύσεις των Σαμαρά – Βενιζέλου, οφείλουμε και οφείλουν και οι ίδιοι να αυτοεξαιρεθούν, διότι δεν μπορούν να είναι ελεγκτές και ελεγχόμενοι. Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει ακυρότητες και αν η υπόθεση πάει τελικά στο ειδικό δικαστήριο μπορεί να μπουν και ζητήματα παραγραφής», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ»:

«Το θέμα έχει λυθεί σε εξεταστική το 2010 και εξαιρέθηκαν. Αυτό είπε η επιτροπή, αυτό είπε και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ το αποδέχθηκε. Η διαδικασία τότε που είχε υπερθεματίσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τότε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν σύννομη και δημοκρατική και τώρα είναι παράνομη και χουντική; Ο ΣΥΡΙΖΑ ήξερε τι είχε γίνει το 2010, ήξερε τι είχε γίνει με το ΚΕΕΛΠΝΟ και την εξαίρεση των Γεωργιάδη – Βορίδη, ήξερε και τη γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου και έδρασαν κακόπιστα και παρελκυστικά, δηλώνοντας αυτούς τους δύο βουλευτές ως μέλη. Αν δρούσαμε διαφορετικά, θα δημιουργούσαμε αθεράπευτα ζητήματα ακυρότητας», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Καραγκούνης και συνέχισε:

«Το να τηρήσουμε τον κώδικα ποινικής δικονομίας και να κάνουμε αυτό που κάνουν όλες οι επιτροπές στο παρελθόν και σωστά το έκαναν, θυμώνουμε την αξιωματική αντιπολίτευση; »

Για την κατηγορία Πολάκη ότι σύρθηκε η ΝΔ πίσω από μια φράξια του Σαμαρά που έχει δημιουργηθεί μέσα στο ΚΙΝΑΛ: «Τα να ακολουθείς το σύννομο είναι ότι ακολουθείς μια φράξια;»