Καραμανλής για απεργία στο Μετρό: «Δεν θα ανεχθούμε “νταβατζιλίκια”»

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί «”νταβατζιλίκια” και εκβιασμούς».

«Δεν θα ανεχθούμε 21 άτομα, που βρίσκονταν σε διοικητικές θέσεις και υπάρχει ανάγκη να επανατοποθετηθούν σε λειτουργικές, να κρατάνε σε ομηρία 1,5 εκατ. πολίτες»: αυτό ξεκαθάρισε , σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ για τη στάση εργασίας στο Μετρό.

«Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί “νταβατζηλίκια” και εκβιασμούς. Δεν γίνεται να μας ειδοποιούν χθες στις 6 το απόγευμα ότι θα κάνουν στάση εργασίας όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα μισθολογικά τους και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τους κρατούσε σε ομηρία» σημείωσε ο κ. Καραμανλής, που παράλληλα τόνισε ότι έχει δοθεί εντολή στη γενική διεύθυνση λειτουργίας να επανατοποθετηθούν σε θέσεις εκδοτών 21 άτομα.

Το μεγάλο ζήτημα είναι η έλλειψη προσωπικού στα εκδοτήρια γιατί οι περισσότεροι μετατάχθηκαν σε διοικητικές θέσεις τόνισε ο κ. Καραμανλής και προσέθεσε ότι είναι ανάγκη να προμηθευτούμε περισσότερα εκδοτήρια, κάτι που θα γίνει μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Ο υπουργός Μεταφορών επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα θέσει σύντομα το ζήτημα του ελάχιστου προσωπικού ασφαλείας που ισχύει σε όλη την Ευρώπη και που εφαρμόζεται και στον ΟΣΕ.

-Ad-