Καραμανλής: Οι προειδοποιήσεις δεν ήταν για ατύχημα, αλλά για προβληματικό δίκτυο

Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ παραχώρησε ο Κώστας Καραμανλής.

Μία μέρα μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε: «Σκύβω με απόλυτο σεβασμό στα θύματα και στους συγγενείς τους. Απόλυτος σεβασμός είναι να απέχουμε συνειδητά. Σεβασμός είναι να μην κάνουμε συνειδητή εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου».

«Όλα τα ηχητικά ντοκουμέντα είναι στις ανακριτικές Αρχές», σημείωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, ο ίδιος συμπλήρωσε: «Έχω πολιτική ευθύνη και γι’ αυτό παραιτήθηκα αμέσως».

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο μοιραίο βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη, όταν πήγε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο σημείο. «Είδα εικόνες που ήταν τραγικές. Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκα», επανέλαβε.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στη σύμβαση 717, λέγοντας: «Η ίδια η Δικαιοσύνη μου έλεγε να τρέξω τις διαδικασίες. Ήρθαν μετά τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μου έλεγαν ότι εγώ ευθύνομαι. Δεν μπορεί να υπάρχουν δυο μέτρα και δύο σταθμά. Με κατηγορούν για αντιφατικά πράγματα», συμπλήρωσε ο Κώστας Καραμανλής.

Ακόμη ο κ. Καραμανλής είπε ότι «οι προειδοποιήσεις δεν ήταν για ατύχημα αλλά για προβληματικό δίκτυο».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατία και παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών, μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ανέφερε: «Δεν κρύφτηκα ποτέ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία. Είμαι πάντα στη διάθεση των Αρχών να δώσω εξηγήσεις. Αυτή τη στιγμή με κατηγορούν χωρίς να υπάρχουν κατηγορίες».

Στο ερώτημα γιατί έβαλε ξανά υποψηφιότητα ως βουλευτής, είπε: «Στην πολιτική δεν μπήκα στα 20, μπήκα στα 40 μου. Ακούω τις αντιδράσεις αλλά είμαστε σε μια Δημοκρατία. Στο τέλος οι πολίτες αποφασίζου», για να προσθέσει: «Στο τέλος ο στόχος όλων είναι ο πρωθυπουργός».

Στο ερώτημα αν θα συναντούσε τους συγγενείς των θυμάτων, είπε: «Αν ήμουν στη θέση τους, δεν θα ήθελα να συναντηθώ με τον υπουργό».