Καραπαπάς: «Αν βρεθούν οι δράστες των επεισοδίων δεν θα ξαναμπούν στον Ολυμπιακό»

Κάθετος στο ότι εφόσον οι δράστες των επεισοδίων στου Ρέντη ταυτοποιηθούν, δεν θα ξαναμπούν σε γήπεδο που αγωνίζεται ο Ολυμπιακός, δήλωσε ο Κώστας Καραπαπάς, ο οποίος παράλληλα μίλησε για τη λειτουργία του VAR συνολικά αλλά και ειδικότερα σε Καραϊσκάκη και Τούμπα. «Μόνο στην Τούμπα δεν λειτουργεί σωστά», πρόσθεσε. Τι είπε ενόψει ΑΕΚ.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς, μιλώντας στον Sport 24 Radio 103,3:

Για τη λειτουργία του VAR: «Έχω γίνει περίπου ειδικός του VAR… Ήμουν ο πρώτος που φώναξα, βλέποντας την προχειρότητα, με την οποία στηνόταν το VAR στην Ελλάδα. Βλέπω ότι σε συναντήσεις με την Ομοσπονδία, ξέρω περισσότερα πράγματα για το VAR, από εκείνους που το παρήγγειλαν. To VAR είναι κάτι χρήσιμο. Αλλά ισχύει ότι και για την τεχνολογία. Πρέπει να ξέρεις πως να την χρησιμοποιείς».

Για την ανακοίνωση της ΕΠΟ, σχετικά με την παροχή σήματος, του VAR, από τη Nova: «Αδιανόητο αυτογκόλ της Ομοσπονδίας. Φαίνεται ότι ήταν ένα επικοινωνιακό τρικ, η ανακοίνωση της ΚΕΔ πριν λίγο καιρό, για αδυναμία της Nova να υποστηρίξει τεχνικά το VAR. Υπάρχουν βασικά θέματα: Πρώτο είναι το οικονομικό κόστος. Δεν το λέμε μόνο εμείς. Είναι κοντά στα 13 εκ. που πληρώσαμε, ως κράτος, σε σχέση με την Ιταλία που πλήρωσε τα μισά. Δεν νομίζω ότι δείχνουμε περισσότερα από το Καμπιονάτο. Δεν έχει δοθεί κάποια σύμβαση, αλλά αυτό που προκύπτει από παντού είναι ότι πληρώσαμε τόσα λεφτά και δεν έχουν φροντίσει να έχουμε, ας πούμε τη γραμμή του οφσάιντ».

Για τις ενέργειες που είχε κάνει από νωρίς ο Ολυμπιακός: «Από το καλοκαίρι στέλναμε επιστολές στην ομοσπονδία, για να μας κατατοπίσει γιατί ήμασταν μπροστά σε μία νέα πραγματικότητα. Ρωτούσαμε, ας πούμε, αν θα ισχύσει το διεθνές πρωτόκολλο. Έγινε μια ενημέρωση το καλοκαίρι. Ήρθαν δύο άνθρωποι στο Ρέντη και έκαναν μία παρουσίαση μίας ώρας. Ο προπονητής μας εκνευρίστηκε και ζήτησε να σταματήσει η διαδικασία και οι παίκτες το έβλεπαν χιουμοριστικά. Και έτσι άρχισε το πρωτάθλημα. Με μία ενημέρωση μίας ώρας. Και με βαν, με τέντες.

Αφού διαφάνηκε το μπάχαλο και τι γινόταν, ευαισθητοποιήθηκε ο υπουργός. Κάνει την πρώτη συγκέντρωση το υπουργείο και αφού αντιλήφθηκε ότι δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ. Εμείς, τα κανάλια, όλοι. Να συζητήσουμε για αυτή τη νέα πραγματικότητα. Είχαμε τόσα πολλά να πούμε. Έγινε λοιπόν μία συνάντηση και μετά έγινε άλλη μία, όπου εκεί παραδέχθηκαν κάτι τρομερό: Ότι συζητάγαμε για δύο χρόνια να φέρουμε το VAR στην Ελλάδα και δεν προέβλεψε ένας άνθρωπος, να βάλουμε γραμμή στο VAR! Υπάρχει γραμμή, βέβαια, απλώς κανείς δεν το παίρνει πάνω του και λένε ότι βλέπουν χωρίς γραμμή. Βλέπουν τη γραμμή της Nova. Αυτό είναι ένα software αγορασμένο, επειδή ακούω να λέγονται και διάφορα, ότι η γραμμή μπαίνει με ανθρώπινο χέρι κλπ».

Για τη σύγκριση με τις άλλες χώρες ως προς τη λειτουργία του VAR: «Σε σοβαρότερες χώρες, όπως η Ιταλία, γίνεται τεράστια συζήτηση για τη χρήση του VAR. Εδώ το πράγμα αυτό ήρθε ακρωτηριασμένο από την αρχή. Μας δόθηκε μια ευκαιρία, στη συνάντηση στο Caravel και ρωτήσαμε: «Ποιος ήταν επικεφαλής για όλο αυτό το εγχείρημα; Ποιος ήταν υπεύθυνος, να ζητήσει τη γραμμή του οφσάιντ για το Var κλπ…». Δεν πήραμε απάντηση, παρά μόνο ”τη ζητήσαμε πριν λίγο καιρό” και τέτοια πράγματα…

Αυτό που θέλουμε είναι να βγουν όλα στην επιφάνεια. Να καταλάβουμε για ποιο λόγο πληρώθηκε αυτό το ποσό, που το πλήρωσε ο λαός. Όχι ένα κανάλι. Ποιος αποφάσισε για αυτό. Και για το Goal Line Technology που μας έκαναν αστεία ότι κοστίζει πολλά εκατομμύρια, ΟΚ, μπορεί να μην μπορούμε εμείς να το πληρώσουμε. Να μπορούν μόνο προηγμένα κράτη. Αυτό δεν είναι θέμα του Ολυμπιακού, είναι θέμα όλων των ομάδων. Υπάρχουν άνθρωποι και σε άλλες ομάδες, που πιστεύουν αυτά τα πράγματα».

Για τις κατηγορίες εις βάρος του Ολυμπιακού, σχετικά με το VAR στο Καραϊσκάκη: «Αυτά που λέγονται για το VAR στο Καραϊσκάκη, λέγονται από Μέσα και όχι από ομάδες. Από Μέσα που έχουν συγκεκριμένη σύσταση και συγκεκριμένους ιδιοκτήτες. Ο Γ. Σαββίδης επειδή εκπροσωπεί τον ΠΑΟΚ, καλό θα είναι να εξηγήσει πως δείχνει τους αγώνες του ΠΑΟΚ, χωρίς γραμμή. Γιατί στη Nova και στην ΕΡΤ υπάρχει αυτό το software, ενώ στον ΠΑΟΚ δεν δείχνουν καμία γραμμή. Στο Καραϊσκάκη λειτουργεί φυσιολογικά το VAR, όπως και σε άλλα γήπεδα και το μόνο που δεν λειτουργεί κανονικά είναι στην Τούμπα. Υπήρξαν και δημοσιεύματα που έλεγαν ότι πήγαν άνθρωποι του Ολυμπιακού στο βαν του VAR και τους διέψευσε ο ίδιος ο κ. Περέιρα. Μην βάζουν αυτογκόλ μόνοι τους.

Το θέμα είναι να λειτουργήσει σωστά το VAR και να μην υπάρχει καχυποψία. Να σας εξηγήσω πως γίνεται η διαδικασία. Η Nova δείχνει τους αγώνες στους δικούς της και της ΕΡΤ. Μόνο ο ΠΑΟΚ παίρνει από το PAOK TV. Δηλαδή στην έδρα του ΠΑΟΚ, οι διαιτητές παίρνουν τα πλάνα από τον ΠΑΟΚ. Λέει, λοιπόν, η Nova, εάν δεν σας αρέσουν τα πλάνα που δίνουμε, πάρτε και κάντε την παραγωγή μόνοι σας. Και εκθέτει, λοιπόν, ο κ. Γραμμένος, με την ανακοίνωση που έβγαλε πριν λίγο, μαζεύοντάς τα άρον-άρον, την ΚΕΔ, και την ανακοίνωση που εκείνη είχε βγάλει προ καιρού. Δυστυχώς, είναι να γελάει κανείς, με την κατάσταση».

Για τα επεισόδια στου Ρέντη στον αγώνα Νέων: «Στο Ρέντη έγινε μια εισβολή, την οποία καταδικάσαμε. Θα παίξουμε τα επόμενα τρία μας παιχνίδια στους μικρούς κεκλεισμένων των θυρών. Το Ρέντη δεν είναι μόνο το σπίτι μας, είναι και το σχολείο μας. Στο Ρέντη δεν θα ξαναγίνουν αυτά. Και εφόσον βρεθούν εκείνοι που τα έκαναν αυτά και ταυτοποιηθούν, δεν θα ξαναμπούν πουθενά στον Ολυμπιακό. Εμένα με ενδιαφέρει ο μικρός αθλητής που φοράει το σήμα του Ολυμπιακού. Σε αυτά τα παιδιά εμείς είμαστε δίπλα, στην καθημερινότητά τους και τους λέμε να είναι πρώτα καλοί άνθρωποι, μετά καλοί μαθητές και μετά καλοί ποδοσφαιριστές. Εμείς κάνουμε αθλητισμό και ποδόσφαιρο. Δεν κάνουμε αστυνομικές έρευνες. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να περιφρουρήσουμε τον χώρο μας. Και το δεύτερο, μόλις μάθουμε ποιοι είναι αυτοί, είναι να μην μπουν ξανά στο γήπεδό μας».

Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ και το πρωτάθλημα: «Την Κυριακή είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, πολύ δυνατό, αλλά όταν το Καραϊσκάκη είναι γεμάτο, όπως δείξαμε και κόντρα σε πιο δυνατούς αντιπάλους, από την ΑΕΚ, είμαστε φαβορί. Τα πλέι-οφ θα δώσουν μία ιδιαίτερη γεύση, αλλά δεν την ξέρουμε ακόμη, πρέπει να φτάσουμε εκεί για την δούμε».

-Ad-