Κασσελάκης: Ακόμη κι αν χάσω στις ευρωεκλογές με 20 μονάδες διαφορά, δεν θα παραιτηθώ

Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε σίγουρος πως στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερο κόμμα.

Δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί από τον θώκο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο Στέφανος Κασσελάκης ακόμη κι αν χάσει στις ευρωεκλογές του Ιουνίου με 20 μονάδες διαφορά, όπως ξεκαθάρισε μιλώντας σε εκδήλωση στο Λονδίνο υπό τον τίτλο «Η σύγχρονη Αριστερά για μια προοδευτική διακυβέρνηση».

Αναφερόμενος στην ήττα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις περσινές εθνικές εκλογές είπε πως «ξυπνήσαμε στις 21 Μαΐου σε αυτό το σοκαριστικό (αποτέλεσμα) ότι ξαφνικά από εκεί που θεωρούσαμε πως είχαμε πολλές πιθανότητες να γίνουμε κυβέρνηση, αντ΄ αυτού χάνουμε με 20 μονάδες. Είκοσι μονάδες σημαίνει πως η χώρα δεν σε αναγνωρίζει ως κυβερνών κόμμα. Γιατί ο Αλέξης υπήρξε πολύ δημοφιλής, δεν υπάρχουν σκάνδαλα συνδεδεμένα με το όνομά του, είναι ένας πραγματικά υπέροχος άνθρωπος, με αξιόλογες ηγετικές ικανότητες συνολικά. Και έτσι το ερώτημα είναι γιατί ο κόσμος δεν εμπιστεύτηκε τον ΣΥΡΙΖΑ;».

Εν συνεχεία εμφανίστηκε σίγουρος πως στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερο κόμμα. «Νομίζω ότι μπορούμε εύκολα να βγούμε δεύτεροι, νομίζω ότι μπορούμε να εκπλήξουμε τη χώρα». Πρόσθεσε δε ότι «πρέπει να εκτελέσω το σχέδιό μου. Δεν εκλέχθηκα για να είμαι πρώτος στις δημοσκοπήσεις ένα μήνα μετά την εκλογή μου στην προεδρία (σ.σ. εννοεί του κόμματος)» και δήλωσε εμφατικά πως θα καταφέρει να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας. «Θα νικήσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα νικήσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί δημιουργήσαμε μία νέα εναλλακτική, είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Ερωτηθείς μάλιστα χαρακτηριστικά για το εάν θα παραιτηθεί σε περίπτωση που στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει με διαφορά 20 μονάδων, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε κάθετα: «όχι».