Κασσελάκης: Μπορεί να έχω κάνει λάθη αλλά υποκριτής δεν είμαι – Δεν έχω δώσει σε κανέναν το δικαίωμα να μιλάει εξ ονόματός μου

«Χρειάζονται συγκλίσεις αλλά θα γίνουν συντεταγμένα» σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. «Στη δική μου βάρδια, που δεν την έκλεψα με πραξικόπημα, αλλά με ψήφισε ο κόσμος στην κάλπη, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η εποχή της υποκρισίας έλαβε τέλος. Δεν έχω κανένα μυστικό, δεν έχω περιφρονήσει κανένα όργανο, δεν έχω δώσει σε κανέναν το δικαίωμα να μιλάει εξ ονόματός μου» τόνισε.

«Η τοξικότητα δεν με εκπροσωπεί, δεν την θέλω. Ο νοών νοείτο» σχολίασε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι έχει κάνει λάθη, αλλά όπως είπε “δεν είμαι υποκριτής”.

«Επιμένω στην σταδιακή και στην από κάτω προς τα πάνω σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων» τόνισε. «Δεν θα γίνω δέσμιος οποιουδήποτε συμφέροντος. Όταν μου επιτίθενται λυσσαλέα, στην πραγματικότητα σε σας επιτίθενται και στον ελληνικό λαό» πρόσθεσε.

«Το να ζευγαρώσεις τον τράγο με την έλαφο, το μόνο που θα καταφέρεις, θα ήταν ο τραγέλαφος», σημείωσε.

«Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κανονικό κόμμα εξουσίας; Θα σας πω τις δικές μου εκτιμήσεις και θα ακούσω τις τοποθετήσεις σας. Θα σας στεναχωρήσω αλλά δεν είμαστε ένα κανονικό κόμμα εξουσίας» επεσήμανε.

«Το διέκριναν σωστά οι ψηφοφόροι το 2019, όταν μας έδωσαν 31,5%, φωνάζοντας μας συγχρόνως «αλλάξτε τα όλα». Και για τον ίδιο λόγο μας γκρέμισαν στο 17,8%, ενώ ήμασταν κόμμα αντιπολίτευσης και δεν είχαμε, υποτίθεται, φθορά. Όπως όμως αποδείχθηκε, είχαμε τεράστια φθορά, επειδή ακριβώς η κομματική νομενκλατούρα έδινε καθημερινά μάχες χαρακωμάτων για τη δική της επιβίωση, πετώντας στο καλάθι των αχρήστων την απαίτηση να τα αλλάξουμε όλα. Το πού είναι σήμερα όλοι αυτοί, νομίζω πως δεν χρειάζεται να σας το πω… Το έδειξε και το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών: εξακολουθούν μεν να απολαμβάνουν τον βουλευτικό τους μισθό, καθώς φεύγοντας πήραν μαζί τους και τις βουλευτικές τους έδρες, -τις δικές σας έδρες- ωστόσο πλέον έχουν απωλέσει κάθε νομιμοποίηση. Όχι μόνο ηθική, αλλά και πολιτική».