Κασσελάκης για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Ατιμωρησία και για τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σχετικά με την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Για «ατιμωρησία και στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής» κάνει λόγο σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, λίγη ώρα μετά την απόφαση αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Ο κ. Κασσελάκης σε άλλο σημείο της ανάρτησής του τονίζει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής» σχολιάζοντας ότι «θα το εκτιμήσουν δεόντως οι ψηφοφόροι της στις ευρωεκλογές που έρχονται».

Ολόκληρη η ανάρτηση Κασσελάκη:

ΣΥΡΙΖΑ: «Η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου δεν σχετίζεται με τις τροποποιήσεις του ΠΚ το 2019»

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι προφανές πως η αίτηση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου για την πρόωρη αποφυλάκιση του δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή», τονίζει σε ανακοίνωσή του και ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως «ούτε ο πρότερος βίος του, ούτε η έλλειψη μεταμέλειας μέσα στην φυλακή εξασφαλίζουν ότι δεν θα τελέσει παρόμοια εγκλήματα μετά την αποφυλάκιση του».

Ταυτόχρονα η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η «διάταξη για την υφ’ όρον απόλυση βάσει της οποίας έκανε αίτηση για αποφυλάκιση ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν σχετίζεται με τις τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα του 2019»

«Περιμένουμε το σχετικό βούλευμα για να δούμε με ποια αιτιολογία οι δικαστές κατέληξαν σε αυτή την προκλητική απόφαση για υφ’ όρον απόλυση του Μιχαλολιάκου και βεβαίως αναμένουμε την άμεση επανεξέταση του βουλεύματος», τονίζει επίσης, μεταξύ άλλων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.