Κασσελάκης για τη δήλωση Αποστολάκη για «μαύρο χρήμα» στα κόμματα: Δεν θυμάμαι ακριβώς τη δήλωσή του

Για τη δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη ότι σε όλα τα κόμματα υπάρχει «μαύρο χρήμα» κλήθηκε να απαντήσει ο Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό «Κόσμος», της Νέας Υόρκης.

«Δεν θυμάμαι ακριβώς ποια είναι η ακριβής δήλωση του κυρίου Αποστολάκη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και έβαλε στο «στόχαστρό» τη Νέα Δημοκρατία, ζητώντας να δοθεί στη δημοσιότητα η ρύθμιση του χρέους.

«Πάντως το θέμα του ‘μαύρου χρήματος’ προσωπικά το είχα αναφέρει και προεκλογικά αρκετά και το έλεγα αυτό προεκλογικά τις περασμένες εβδομάδες. Πώς μπορείτε να περιμένετε αλλαγή στη χώρα μας όταν εκλέγετε τους ίδιους και τους ίδιους και δεν θέλετε διαφάνεια στο πολιτικό χρήμα; Ας αρχίσουμε από τη ΝΔ. Εάν δείτε το χρέος της Νέας Δημοκρατίας, κάθε χρόνο αυξάνεται κατά 30 περίπου εκατομμύρια, τους τόκους τους, το συνολικό, πανωτοκίζεται, τέλος πάντων, αυξάνεται. Πώς λοιπόν αυτό το κόμμα, που κάνει πιο ακριβή διαδικτυακή καμπάνια από όποιο άλλο κόμμα στην Γερμανία με πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό, μπορεί να την κάνει και να πληρώνει και τόσους συμβούλους στο εξωτερικό και ούτω καθεξής και συγχρόνως το χρέος του να αυξάνεται; Να θυμίσω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επί προεδρίας του στη Νέα Δημοκρατία έχει διπλασιάσει το χρέος του κόμματος. Να λέμε και για διαχειριστική ικανότητα, να υπενθυμίζουμε. Άρα λοιπόν λέω κάτι πολύ απλό. Εάν επιθυμεί η Νέα Δημοκρατία όντως να φέρουμε διαφάνεια στον τόπο μας, ας αρχίσουμε με τη ρύθμιση χρέους τους, που πρέπει να τη βγάλουν σε δημόσια θέα. Αυτή τη στιγμή δεν την ξέρει ο Έλληνας πολίτης την ακριβή ρύθμιση χρέους της ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά.