Κασσελάκης μετά την πρόταση μομφής: Εξευτέλισαν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής φορώντας τους κουκούλα

Η πρόταση μομφής πέρασε με 163 ψήφους. Απαιτούνταν 148 ψήφοι επί του συνόλου των 295 μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

«Είναι πρωτοφανές η κομματική γραφειοκρατία να μην αποδέχεται από την πρώτη κιόλας ημέρα την ψήφο των μελών του κόμματος. Έτσι πέρασα έναν ολόκληρο χρόνο. Τώρα τα ξέρετε όλα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη δευτερολογία του μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής εναντίον του.

«Εξευτέλισαν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής φορώντας τους κουκούλα», είπε ακόμη, για να συμπληρώσει: «Θα λογοδοτώ εκεί που πάντα λογοδοτώ, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Είμαι λυτρωμένος διότι είδαν όλοι οι πολίτες τη μομφή που ζω από την πρώτη μέρα που εκλέχθηκα πρόεδρος. Είναι πρωτοφανές στην πολιτική ιστορία του τόπου η κομματική γραφειοκρατία να μην αποδέχεται από την πρώτη μέρα την ψήφο των μελών του κόμματος. Όσα πέρασα ένα χρόνο τώρα, τα ξέρετε όλα. Φτάσαμε στο σημείο η γραφειοκρατία και η νομενκλατούρα του κόμματος να επιστρατεύουν πρακτικές ξένες στην αριστερά, να εξευτελίζουν τα αξιότιμα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, φορώντας τους κουκούλα.

Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ πάντα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε, συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αυτό δρομολογεί τις προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί η εκλογική διαδικασία, η οποία θα περάσει και μέσα από το δρόμο Συνεδρίου, που θα προκηρύξει η Κεντρική Επιτροπή και το οποίο θα ορίσει την ημερομηνία των εκλογών και τους υποψηφίους.