Κασσελάκης: Όλες οι διαδικασίες επιλογής των Διοικήσεων του Δημοσίου να περάσουν στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ

«Πετάμε τον κομματισμό και το ρουσφέτι έξω από το Δημόσιο Τομέα. Φέρνουμε οξυγόνο αξιοκρατίας και διαφάνειας στη λειτουργία του Δημοσίου» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε η επιλογή των διοικητών των δημόσιων Οργανισμών να γίνεται αποκλειστικά από το ΑΣΕΠ, χωρίς καμία παρέμβαση της κυβέρνησης.

Παράλληλα τόνισε ότι οι διοικήσεις των Οργανισμών θα αξιολογούνται ανά τακτά διαστήματα τόσο από τους εργαζόμενους, όσο και από τις τοπικές κοινωνίες και τους αποδέκτες των υπηρεσιών τους. «Δίνουμε το λόγο στην κοινωνία. Αυτούς υπηρετούμε, σε αυτούς λογοδοτούμε» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τα αυτονόητα:

Όλες οι διαδικασίες επιλογής των Διοικήσεων του Δημοσίου να περάσουν στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ. Εμπιστευόμαστε την Ανεξάρτητη Αρχή να επιλέξει τους πραγματικά κατάλληλους για κάθε θέση. Αυτό σημαίνει για εμάς αριστεία, σημείωσε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήρισε «απαράδεκτο νομοσχέδιο για την επιλογή των διοικήσεων του δημοσίου» και εξήγησε: «Γιατί χτυπά ακόμα έναν πυλώνα της Δημοκρατίας, την αξιοκρατία. 29 χρόνια μετά την επανάσταση του Νόμου Πεπονή για το ΑΣΕΠ, αλλά και 12 χρόνια μετά τη χρεοκοπία του κομματικού και πελατειακού κράτους που οδήγησε και αυτό στην χρεωκοπία της χώρας, συζητάμε ακόμα για τα αυτονόητα. Το «επιτελικό κράτος» στην πραγματικότητα αποτελεί το βαθύ κράτος της ΝΔ, των πελατειακών σχέσεων, των γαλάζιων golden boys, της αποδυνάμωσης του ΑΣΕΠ, των χιλιάδων μετακλητών, των απευθείας αναθέσεων, των υποκλοπών, της απαξίωσης των Ανεξάρτητων αρχών και των ελεγκτικών θεσμών, της υπονόμευσης της ανεξαρτησίας της δημόσιας διοίκησης και της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών της».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που εισάγεται προς ψήφιση αυτές τις μέρες στη Βουλή για την επιλογή των διοικήσεων του δημοσίου ανέφερε: «προβλέπει την επιλογή των διοικήσεων των Νομικών Προσώπων του Δημοσίου από επιτροπές ελεγχόμενες από την κυβέρνηση. Στην πραγματικότητα, το νομοσχέδιο της κ. Κεραμέως δύο πράγματα διασφαλίζει: 1) ότι οι γαλάζιοι κομματάρχες θα συνεχίσουν να διοικούν ανεξαρτήτως καταλληλόλητας και 2) ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα προσθέσει ένα ακόμη λιθαράκι στον ασφυκτικό συγκεντρωτικό έλεγχο των «ροών χρήματος». Τώρα ΚΑΙ με τον έλεγχο των ροών από και προς τους Οργανισμούς.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη: