Κασσελάκης: «Θα καταθέσουμε το κατηγορητήριο στη Βουλή αν δεν δοθεί αμνηστεία στον Καραμανλή»

Ο Στέφανος Κασσελάκης για τη στυγερή δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους και σε ερώτηση για τη λήψη μέτρων που θα προκύψουν από πολιτική συναίνεση, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει τη νομοθέτηση του όρου «γυναικοκτονία», ενώ τόνισε ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι τεράστιο ζήτημα.

«Έχουμε ζήτημα ασφάλειας στη χώρα μας», τόνισε, προσθέτοντας ότι η οικονομική ανέχεια που υπάρχει προκαλεί τη βία.

Όσο για το κατηγορητήριο που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του πρ. υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή και σε ερώτηση αν θα κατατεθεί κάτι τέτοιο, ο αρχηγός του κόμματος ανέφερε ότι με 36 βουλευτές μπορούν να προχωρήσουν σε τέτοια πρωτοβουλία.

«Η Νέα Δημοκρατία σκοπεύει να τον αμνηστεύσει», ανέφερε. «Είναι ξεκάθαρες οι προειδοποιήσεις που είχε ο Καραμανλής, για να μην γίνει το δυστύχημα», τόνισε, επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες.

Στις επίμονες ερωτήσεις της παρουσιάστριας για την κατάθεση του κατηγορητηρίου στη Βουλή και γιατί δεν το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Κασσελάκης απάντησε ότι θα πρέπει να υποσχεθεί πιο πριν ο Μητσοτάκης ότι δεν θα δώσει αμνηστεία στον πρώην υπουργό από τις Σέρρες.

Θα δώσω την περιουσιακή μου κατάσταση στη δημοσιότητα πριν τις ευρωεκλογές

Ερωτηθείς εάν θα αμφισβητήσει ένα ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δεν προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά και ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι η απόλυτη ανατροπή.

«Γιατί να εμπιστευθεί ο Έλληνας πολίτης ένα άγνωστο πρόσωπο όπως εσείς, για να γίνει πρωθυπουργός;» ρωτήθηκε επίσης, για ν’ απαντήσει: «Δυστυχώς δεν έχουμε γεννηθεί όλοι παιδιά πρωθυπουργών», για να προσθέσει ότι υπάρχει διαφάνεια στον δημόσιο βίο του. Είπε, δε, ότι πριν τις ευρωεκλογές θα δώσει στη δημοσιότητα την περιουσιακή του κατάσταση και κάλεσε τον πρωθυπουργό να κάνει το ίδιο με το «πόθεν έσχες» του.

Μιλώντας για την επίθεση Ακρίτα στη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης, με την παρέμβασή του στην υπόθεση, επιχειρεί να αποπροσανατολίσει από τη συζήτηση για τα Τέμπη. «Θέλουμε δικαιοσύνη και για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι και για τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών» υποστήριξε σχετικά, επιχειρώντας να εξηγήσει την αμφιλεγόμενη χθεσινή του ανάρτηση στο Twitter.