Κασσελάκης: «Το πρώτο βήμα έγινε – Θα κερδίσουμε στις επόμενες εκλογές»

Για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και γενικότερα στην Κεντροαριστερά μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης (13/6) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη, σημείωσε αρχικά πως για εκείνον ήταν θετικό το αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές «αλλά δεν πανηγυρίζουμε», ευχαριστώντας παράλληλα τον ελληνικό λαό που «τίμησε τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ» στις 9 Ιουνίου.

«Όταν μικραίνεις τη διαφορά σε απόσταση αναπνοής στη δυτική Αθήνα, στον Πειραιά, στην Αχαΐα, πάει να πει ότι κάτι αλλάζει. Είμαι πολύ υπερήφανος που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί αντάξιος των συνθηκών σε αυτά τα κοινά που άρχισε. Ο κόσμος αυτός έχει τη δέσμευσή ότι θα συνεχίζουμε να κάνουμε τα πάντα για το καλό του» σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Εάν είναι να μιλάμε με όρους στοιχηματικούς ή μαθηματικούς να είμαστε αντικειμενικοί. Μετά από δύο διασπάσεις -και ειδικά αν βάλεις και τη μεγάλη απώλεια σε Ροδόπη και Ξάνθη- στην ουσία κρατηθήκαμε στις ίδιες δυνάμεις που είχαμε πέρυσι, ενώ η ΝΔ κατέρρευσε από το 41 στο 28%» επισήμανε για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Όπως πρόσθεσε: «Ποιοτικά ήταν η πρώτη φορά που είχα εισροή από τη ΝΔ εδώ και χρόνια. Κερδίσαμε δυναμικά κοινά όπως οι νέοι 17-35 ετών, αυτό είναι μια παρακαταθήκη για εμάς. Βγήκαμε πρώτοι στους αναποφάσιστους. Και το πιο βασικό ανακτήσαμε τη δυνατότητα να είμαστε πρώτοι στις λαϊκές συνοικίες».