Καταδικασθέν μελος του Επαναστατικού Αγώνα ο οδηγός του ΙΧ με τα κοντάρια, κράνη και μάσκες στην οδό Σταδίου

Ένας 34χρονος, μέλος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου που βρέθηκε φορτωμένο με κοντάρια, κράνη και αντιασφυξιογόνες μάσκες, κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στην οδό Σταδίου, στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη.

Όπως έγινε γνωστό από επίσημη πηγή, ο 34χρονος εντοπίστηκε στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται προληπτικά από το πρωί από την Αστυνομία, κατά την οποία προσήχθησαν και άλλα επτά άτομα, από διάφορα σημεία του κέντρου.

Το αυτοκίνητο με τα κατασχεθέντα, που οδηγούσε ο 34χρονος ανήκει στον πατέρα του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Κρατική Ασφάλεια όπου εξετάζεται και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του.

Ο 34χρονος είχε συλληφθεί το 2010 για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος μετά τη λήξη της 18μηνης προσωρινής κράτησης του, ενώ στη συνέχεια καταδικάστηκε συνολικά σε 46 χρόνια κράτηση για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωση, με εκτιτέα ποινή 25 χρόνια.

Τελικά την 1η Μαρτίου 2019 αφέθηκε ελεύθερος με τέσσερις περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα: Υποχρεωτική διαμονή στον τόπο διαμονής του, απαγόρευση απομάκρυνσης από αυτήν παρά μόνο με άδεια εισαγγελέα, υποχρεωτική εμφάνιση στο Τμήμα Ασφάλειας της περιοχής του κάθε 1η, 10 και 20 κάθε μήνα και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Νίκος Ανδρουλάκης: «Όποτε απειληθεί η εξουσία του Μητσοτάκη, έρχεται στο προσκήνιο η καραμέλα της αποσταθεροποίησης»
19 Φεβρουαρίου, 2025
Αριζόνα: Δυο νεκροί μετά από σύγκρουση μικρών αεροσκαφών στον αέρα
19 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοκαιρία Coral: «Χιόνια μέχρι τα δίκτυα του ψαρά» βλέπει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας – Τσουχτερό κρύο και χιονόνερο σφυροκοπούν την χώρα
19 Φεβρουαρίου, 2025
ΣΥΡΙΖΑ: Ο απονομιμοποιημένος πρωθυπουργός δεν είναι θύμα, αλλά θύτης της συγκάλυψης
19 Φεβρουαρίου, 2025
Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητούν οι αγρότες – «Δεν ικανοποιήθηκαν βασικά αιτήματα»
19 Φεβρουαρίου, 2025
Οι δικηγόροι της Αθήνας απέχουν την 28η Φεβρουαρίου 2025, δύο χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη
19 Φεβρουαρίου, 2025
Πατέρας Γιώργου Λυγγερίδη: «Εμείς φάγαμε τα ισόβια» – Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του αστυνομικού
19 Φεβρουαρίου, 2025
Αιχμές Μπαλάσκα για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου: «Ξαφνικά έχει ψυχολογικά που δεν είχε; – Άρες μάρες κουκουνάρες»
19 Φεβρουαρίου, 2025
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δικαιοσύνη δεν αποδίδουν τα τρολ και τα λαϊκά δικαστήρια – Αρκετά πια με αυτή την αθλιότητα
19 Φεβρουαρίου, 2025
Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Coral μέχρι τη Δευτέρα – Πότε και πού θα πέσουν τα περισσότερα χιόνια
19 Φεβρουαρίου, 2025