Καταδικάστηκαν οι δύο γιατροί για τον θάνατο του 24χρονου

Σε ποινές φυλάκισης 4 ετών και 20 μηνών – αντίστοιχα – καταδικάστηκαν, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, δύο γιατροί που κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο 24χρονου από την Κεραμωτή Καβάλας, ο οποίος έχασε τη ζωή του, τον Μάιο του 2017, λίγες μέρες αφότου είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου, επειδή ήταν υπέρβαρος.

Πρόκειται, από τη μία, για τον γιατρό που τοποθέτησε τον γαστρικό δακτύλιο σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης κι, από την άλλη, για έναν συνάδελφό του από το νοσοκομείο της Καβάλας, όπου είχε διακομιστεί ο παθών μετά τις επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στην υγεία του. Για τον πρώτο αποφασίστηκε να μετατραπεί η ποινή του προς 5 ευρώ, την ημέρα, καθώς είχε προηγούμενη αμετάκλητη καταδίκη για ανάλογο περιστατικό ασθενούς, ενώ για τον δεύτερο αποφασίστηκε να ανασταλεί η ποινή επί 3ετία.

Το Πλημμελειοδικείο τούς έκρινε ενόχους για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, δια παραλείψεως. «Η παράλειψη έγκειται στην καθυστερημένη διάγνωση, μη έγκαιρη αντιμετώπιση τού περιστατικού» ανέφερε η πρόεδρος του Δικαστηρίου, κατά την εκφώνηση της ετυμηγορίας. «Έδειξαν εμμονή στην πνευμονική εμβολή» πρόσθεσε η ίδια. Ο θάνατος του άτυχου 24χρονου, υπενθυμίζεται, πως είχε επέλθει από «πολυοργανική ανεπάρκεια επί εδάφους περιτονίτιδας», σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα.

Την ενοχή τους είχε ζητήσει προηγουμένως και η εισαγγελέας της έδρας, πρόταση που τελικώς έγινε αποδεκτή.

Να σημειωθεί ότι ο γιατρός που καταδικάστηκε στην ποινή φυλάκισης των 4 ετών έχει μηνυθεί και για τον θάνατο της 14χρονης από την Επανομή Θεσσαλονίκης, πέρυσι τον Ιούνιο, ύστερα από ανάλογο χειρουργείο τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου.

Οι δύο γιατροί στις απολογίες τους αποποιήθηκαν των ευθυνών τους, αρνούμενοι την κατηγορία.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ μεταξύ της Σαντορίνης και της Αμοργού
24 Φεβρουαρίου, 2025
Μπαλάσκας για Βασίλη Καλογήρου: «Δεν επέδειξε προβληματικό χαρακτήρα και δεν προκύπτει από καμία κατάθεση που δόθηκε»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Στη φυλακή 68χρονος προπονητής τάε κβον ντο που βίαζε 12χρονη αθλήτριά του
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τροχαίο στο Αιγάλεω: Στο νοσοκομείο και σε σοβαρή κατάσταση ένας νεαρός μετά από ανατροπή κλεμμένης μοτοσικλέτας
24 Φεβρουαρίου, 2025
Άλιμος: Αγοράκι 3 ετών βρέθηκε να τρέχει ξυπόλητο μέσα στο κρύο
24 Φεβρουαρίου, 2025
«Ο πάπας Φραγκίσκος ξύπνησε και δεν πονάει, η θεραπεία συνεχίζεται»: Νέα ενημέρωση από το Βατικανό
24 Φεβρουαρίου, 2025
Γιώργος Λιάγκας για Αλέξη Κούγια: «Γνωρίζαμε ότι έχει επιδεινωθεί πολύ η κατάσταση της υγείας του και μάλιστα απότομα»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Αντιδημαρχος Καθημερινότητας Σύρου: «Μου ζήτησαν να μαζέψω νεκρή γάτα και να την πάω για καύση»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Για πρώτη φορά επιβολή προστίμου στους χρήστες πειρατικού οπτικοακουστικού περιεχομένου
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τύρναβος: Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης της ιατροδικαστή Ρ. Λεονταρή απο την υπόθεση θανάτου του 39χρονου
24 Φεβρουαρίου, 2025