Καταδικάστηκε μετά από 37 χρόνια για τη δολοφονία της 2χρονης κόρη της

Ένοχη κρίθηκε η 62χρονη Ellen Rachel Craig από τη Νέα Ζηλανδία, η οποία συνελήφθη το 2021 στην Αυστραλία για το έγκλημα που διέπραξε το 1987 στη Βρετανία με θύμα την 2χρονη κόρη της Τίλι Κρεγκ.

Μια μητέρα καταδικάστηκε για τη δολοφονία της 2χρονης κόρης της που διέπραξε πριν από 37 χρόνια, καθώς χτύπησε μέχρι θανάτου το παιδί με πλαστικό σωλήνα, επειδή η μικρή δεν καθάριζε καλά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η Ellen ήταν μέλος της αίρεσης Ministry of God και έμενε σε κοινόβιο στην Ουαλία, όπου τα παιδιά αναγκάζονταν να προσέχουν και να φροντίζουν το νοικοκυριό.

Στις 7 Ιουλίου 1987 η μητέρα ξέσπασε, γιατί η 2χρονη κόρη της δεν καθάρισε καλά το κοινόβιο και ως τιμωρία τη χτύπησε με έναν πλαστικό σωλήνα. Η μικρή έχασε τη ζωή της από τα χτυπήματα που δέχτηκε και τότε η γυναίκα ζήτησε τη βοήθεια του αρχηγού της αίρεσης.

Ο αρχηγός Αλεξάντερ Γουίλον προσευχήθηκε για να αναστηθεί το παιδί και μετά αποτρέφρωσε τη σορό, μπροστά στη μητέρα του. Στη συνέχεια ο ίδιος συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος, τόσο λόγω ηλικίας και προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, όσο και επειδή υπήρχαν υποψίες και όχι στοιχεία για την τύχη του παιδιού.

Η Ellen τελικά έφυγε κρυφά από τη Βρετανία και πήγε στη Νέα Ζηλανδία, ζώντας με πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες. Ο πατέρας του παιδιού της όμως, έμεινε στη Βρετανία αγνοώντας την τύχη της και το γεγονός ότι δολοφόνησε την κόρη τους, καθώς η αστυνομία δεν τού έδωσε περισσότερα στοιχεία, λόγω των δυσκολιών που αντιμετώπισε με την υπόθεση.

Τελικά, ο άνδρας συνέχισε μόνος τους τις έρευνες για 34 χρόνια, μέχρι που η γυναίκα συνελήφθη στην Αυστραλία το 2021 και ομολόγησε τα πάντα, ενώ καταδικάστηκε πριν λίγες μέρες σε ποινή 9 ετών.