Καταδικάστηκε ο Βλαστός για το κύκλωμα των φυλακών Κορυδαλλού

Στην καταδίκη 12 εκ των συνολικά 26 κατηγορούμενων στην υπόθεση του κυκλώματος των φυλακών Κορυδαλλού με κεντρικό πρόσωπο τον διαβόητο κακοποιό Παναγιώτη Βλαστό προχώρησε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους καταδικασθέντες ήταν από 30 μήνες φυλάκιση έως 20 χρόνια κάθειρξη καθώς κρίθηκαν ένοχοι, κατά περίπτωση, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιάσεις, εκρήξεις κλπ.

Ειδικότερα, στον Παναγιώτη Βλαστό επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, αφού τα τελευταία χρόνια δεν έχει υποπέσει σε κανένα παράπτωμα μέσα στη φυλακή ενώ παρακολούθησε και Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Στον συγκατηγορούμενό του Γιάννη Σκαφτούρο το δικαστήριο επέβαλλε ποινή κάθειρξης 16 ετών.

Στην Λίτσα Βλαστού η οποία «εξυπηρετούσε» τον εξάδελφό της μέχρι που αυτός στράφηκε εναντίον της κατηγορώντας την ότι του «έφαγε» 1,5 εκατ. ευρώ από τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου, επιβλήθηκε κάθειρξη 14 ετών λόγω του ότι της αναγνωρίστηκε η συμβολή της στην εξάρθρωση του κυκλώματος.

Σε όλους, πλην του Παναγιώτη Βλαστού, χορηγήθηκε ανασταλτικό στην έφεση ενώ το δικαστήριο απάλλαξε 14 κατηγορούμενους είτε γιατί δεν προέκυψε η συμμετοχή τους στο κύκλωμα είτε γιατί οι πράξεις που τους αποδόθηκαν είχαν υποπέσει σε παραγραφή. Μεταξύ των αθωωθέντων ήταν και η μία εκ των δικηγόρων του Παναγιώτη Βλαστού, Αδαμαντία Αγγελέτου.

Υπενθυμίζεται ότι στη δράση του κυκλώματος αποδόθηκαν μεταξύ άλλων η επίθεση σε βάρος της εισαγγελέως Τρικάλων Σοφίας Πετράκη, της προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή, που δίκασε την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου (Βλαστός –Σκαφτούρος ήταν επίσης κατηγορούμενοι) καθώς και οι εκρήξεις στο σπίτι του Γιάννη Σμπώκου και σε αυτό της αδελφής του. Οι επιθέσεις στην οικογένεια Σμπώκου, όπως είχε αποκαλύψει η Λίτσα, ήταν προκειμένου να υποκύψει ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών στον εκβιασμό τους και να τους δώσει χρήματα που πίστευαν ότι είχε από μίζες των εξοπλιστικών.