Kαταδίκη των χρυσαυγιτών: Οργή για Πέτσα και τη δήλωσή του

Εκτεθειμένος βρίσκεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μετά και τις χθεσινές του δηλώσεις περί απαλλαγής των χρυσαυγιτών, Λαγού και Μίχου στη δίκη για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο», εξαιτίας του νέου ποινικού κώδικα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε μάλιστα ότι η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή και των εννέα κατηγορουμένων, δίχως καν να μπει στην ουσία της υπόθεσης, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα του νέου ποινικού κώδικα λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι υπόδικοι της Χρυσής Αυγής απαλλάσσονται, εξαιτίας των αλλαγών που επέφερε στον Ποινικό Κώδικα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Μετά τη σημερινή εξέλιξη, με την καταδίκη των Μίχου-Λαγού σε 8μηνη φυλάκιση με αναστολή για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο», οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δήλωσή του μετά το πέρας της διαδικασίας δεν άφησαν στο απυρόβλητο τον βιαστικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ετσι, στην ανακοίνωσή τους τονίζουν συγκεκριμένα: «Θέλουμε να στηλιτεύσουμε τη χτεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που έσπευσε να προδικάσει την υιοθέτηση της εισαγγελικής πρότασης από το δικαστήριο, εμφανίζοντάς την ως αναπόδραστη συνέπεια των ρυθμίσεων του νέου Ποινικού Κώδικα. Πρόκειται για απαράδεκτη πολιτική παρέμβαση προς όφελος της ναζιστικής οργάνωσης, που αποκρούστηκε από το δικαστήριο».

Δήλωση των δύο συνηγόρων πολιτικής αγωγής, όπου μεταξύ άλλων στηλιτεύουν και χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που έσπευσε να προδικάσει την υιοθέτηση της εισαγγελικής πρότασης από το δικαστήριο

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΗΠΑ: Τέλος εποχής για το Skype
28 Φεβρουαρίου, 2025
Νεκρό 10χρονο κορίτσι από τα Τρίκαλα με οξεία μυοκαρδίτιδα
28 Φεβρουαρίου, 2025
Άνοιξαν Πανεπιστημίου, Βασιλίσσης Σοφίας, Σταδίου και Πειραιώς – Απομακρύνθηκαν τα οδοφράγματα
28 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Συγκλονίζει η μητέρα της Κυριακής Γρίβα – «Ξέρω πως είναι να ακούς το παιδί σου σε ηχητικό να ζητάει βοήθεια»
28 Φεβρουαρίου, 2025
Σάκης Κεχαγιόγλου για Αλέξη Κούγια: «Εύχομαι να βρει έλεος, συγχώρεση και ανάπαυση»
28 Φεβρουαρίου, 2025
Αλέξης Κούγιας: Η ανάρτηση της Εύης Βατίδου μετά τον θάνατο του πατέρα των παιδιών της
28 Φεβρουαρίου, 2025
Εμ. Μακρόν: Αντίμετρα από την ΕΕ εάν ο Ντόναλντ Τραμπ επιβάλει δασμούς για χάλυβα και αλουμίνιο
28 Φεβρουαρίου, 2025
ΠΑΣΟΚ: Τα βίαια επεισόδια των κουκουλοφόρων δεν αμαυρώνουν τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια – Η κυβέρνηση απέτυχε να προστατεύσει τους πολίτες
28 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Τρισάγιο στη μνήμη των 57 ψυχών της τραγωδίας των Τεμπών στη Μητρόπολη Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
28 Φεβρουαρίου, 2025
Καιρός – Κολυδάς: Καθαρά Δευτέρα με βροχές κι ανέμους – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
28 Φεβρουαρίου, 2025