«Καταιγίδα» φόρων: Τι πρέπει να πληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα

Το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς θα πρέπει να πληρωθούν ο φόρος εισοδήματος νομικών και φυσικών προσώπων και ο ΕΝΦΙΑ, ενώ λήγει και η προθεσμία υποβολής της αίτησης για την συμμετοχή στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Η προθεσμία για την πληρωμή των παραπάνω υποχρεώσεων λήγει την προσεχή Δευτέρα.

Οι φόροι

Οι φόροι που πρέπει να πληρωθούν μέχρι την Δευτέρα είναι οι εξής:

  • Οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ που είναι εφέτος μειωμένος έως και 30%. Ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις με την πρώτη να είναι στο τέλος του μήνα και η τελευταία στο τέλος Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Το ποσό της κάθε δόσης, είναι περίπου 550 εκατ. και καλούνται να πληρώσουν οι περίπου 7,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.
  • Η δεύτερη από τις τρεις δόσεις του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Το ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι ανέρχεται σε περίπου 1,1 δισ. ευρώ. Φόρο με το εκκαθαριστικό καλούνται να πληρώσουν κατά κύριο λόγο ιδιοκτήτες ακινήτων με εισόδημα από μισθώματα, μισθωτοί που έχουν περισσότερους από έναν εργοδότες ή ασκούν και ελευθέριο επάγγελμα καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Οι 120 δόσεις

Οι φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση έχουν το δικαίωμα να τις ρυθμίσουν με τη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Η προθεσμία για τη ρύθμιση εκπνέει στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση.

Για να διατηρήσει ένας οφειλέτης τη ρύθμιση των 120 δόσεων θα πρέπει είτε να ρυθμίζει με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, είτε να εξοφλεί εμπρόθεσμα τις τρέχουσες φορολογικές οφειλές, όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος εισοδήματος.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Κρυοπληξία η πιθανότερη αιτία θανάτου για τον 21χρονο γερμανό τουρίστα
17 Μαρτίου, 2025
Τραγωδία στην Καστοριά: Αυτοπυρπολήθηκε ηλικιωμένος
17 Μαρτίου, 2025
Τροχαίο δυστύχημα στο Περιστέρι: Τρεις φορές πάνω από το όριο το αλκοόλ στην 22χρονη
17 Μαρτίου, 2025
Συνελήφθη στο Παλαιό Φάληρο 29χρονος Τούρκος που θεωρείται αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης
17 Μαρτίου, 2025
Πέθανε στα 43 της χρόνια η ηθοποιός Εμιλί Ντεκέν
17 Μαρτίου, 2025
Φορολογικές δηλώσεις 2025: Οι κωδικοί που κρύβουν φορο-εκπτώσεις, αλλά και παγίδες
17 Μαρτίου, 2025
Το Ισραήλ βομβαρδίζει τον Λίβανο
17 Μαρτίου, 2025
Συγκλονιστικό βίντεο από την ιστορική διαδήλωση του Σαββάτου στο Βελιγράδι
17 Μαρτίου, 2025
Μακρόν: «Τα στρατεύματα μιας ειρηνευτικής δύναμης στην Ουκρανία δεν θα χρειαστούν την έγκριση της Μόσχας»
17 Μαρτίου, 2025
Βόρεια Μακεδονία: Στους 59 οι νεκροί – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο νοσοκομείο των Σκοπίων
17 Μαρτίου, 2025