Καταγγελία δημάρχου Αγίας Παρασκευής: Γκέτο ναρκωτικών η πλατεία – Ενήμερη εδώ και χρόνια η ΕΛ.ΑΣ.

Στη σοβαρή καταγγελία ότι πίσω από το υπαίθριο πάρτι με ποτά και μουσική που στήθηκε στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, όπου παρενέβη η αστυνομία, κρύβονται διακινητές ναρκωτικών, έκανε ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, ο κ. Ζορμπάς μίλησε για ένα χρόνιο πρόβλημα στην περιοχή (διακίνηση ναρκωτικών), για το οποίο, όπως είπε, είναι ενήμερη η Αστυνομία, αλλά «δηλώνει αδυναμία», λόγω έλλειψης προσωπικού στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής.

«Το ΑΤ έχει 20 άτομα και έπρεπε να έχει 60. Μετά τις 8.30 το βράδυ οι δημότες δεν μπορούν να πάνε στην πάνω πλατεία, η οποία μετατρέπεται σε γκέτο», τόνισε ο δήμαρχος.

Ο κ. Ζορμπάς υποστήριξε ότι ο συνωστισμός στην Αγία Παρασκευή χθες το βράδυ προκλήθηκε έπειτα από κάλεσμα στα social media, για το οποίο όπως είπε ήταν ενήμερη και η Αστυνομία, ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται πως «Πίσω από τα καλέσματα είναι διακινητές ναρκωτικών, που τόσο καιρό είχαν χάσει τους ‘πελάτες’ τους».

Όπως είπε, στην πλατεία συγκεντρώθηκαν περίπου 500 άτομα, ενώ σχολιάζοντας την κριτική που ασκήθηκε για τη δράση της αστυνομίας, είπε: «Παιδιά 14 και 15 ετών δεν έχουν καμία δουλειά να είναι 1 και 2 το βράδυ στις πλατείες. Δεν τα αφήνεις. Αυτοί που τα γράφουν (τα αρνητικά σχόλια) είναι είτε τρολ ή και οι ίδιοι οι ναρκέμποροι».

«Μετά τις 8, 9 το βράδυ, αν εσείς μπορείτε να έρθετε… Το ξέρουν όλοι οι πολίτες και η αστυνομία. Έχουν γίνει συσκέψεις επί συσκέψεων», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς, ο ίδιος τι πρωτοβουλία έχει πάρει ως δήμαρχος της περιοχής προς την κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος της διακίνησης των ναρκωτικών, είπε: «Εγώ τι λύση να δώσω για το θέμα των ναρκωτικών από το να μιλήσω με την αστυνομία; Τι λύση μπορεί να δώσει ο δήμος; Δεν μπορεί να δώσει ο δήμος».