Καταγγελία για σωρεία κρουσμάτων κορονοϊού σε ασθενείς στο νοσοκομείο Κιλκίς – Τρεις πέθαναν

Μια σοβαρή καταγγελία έκανε το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Κιλκίς κάνοντας λόγο για διασπορά κορονοϊού.

Σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία 12 ασθενείς στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς, η οποία στεγάζεται σε κτίριο του 1938 και παρουσιάζει πολλά προβλήματα- προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό και τρεις από αυτούς δυστυχώς κατέληξαν.

«Μετά από εσωτερική διασπορά και ταυτόχρονη νόσηση ασθενών με συνοδά νοσήματα και μιας νοσηλεύτριας, δυστυχώς 3 ασθενείς κατέληξαν», αναφέρουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, οι οποίοι επισημαίνουν πως το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η Παθολογική Κλινική είναι εντελώς ακατάλληλο για την τήρηση κανόνων υγιεινής, ενώ ταυτόχρονα το νοσοκομείο είναι και υποστελεχωμένο.

«Η Παθολογική κλινική στεγάζεται σε κτίριο που χτίστηκε το 1938 και οι ασθενείς νοσηλεύονται στον 5ο θάλαμο που βρίσκεται στο κέντρο τους τμήματος, το οποίο ευνοεί την διασπορά και που επανειλημμένα λόγω της παλαιότητας, της διάβρωσης και της υγρασίας παρουσιάζει πτώσεις γυψοσανίδων οροφής, ευτυχώς μέχρι σήμερα χωρίς τραυματισμούς», τονίζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Νοσοκομείο Κιλκίς: Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων

«Σας ενημερώνουμε ότι αφότου έκλεισε το τμήμα Covid-19 στο Νοσοκομείο Κιλκίς, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, στην Παθολογική κλινική, νοσηλεύτηκαν και νοσηλεύονται ασθενείς θετικοί σε Covid-19.

Από αρχές Ιουλίου μέχρι σήμερα νοσηλεύτηκαν 12 ασθενείς από τους οποίους 7 νοσηλεύονται ακόμη. Μετά από εσωτερική διασπορά και ταυτόχρονη νόσηση ασθενών με συνοδά νοσήματα και μιας νοσηλεύτριας, δυστυχώς 3 ασθενείς κατέληξαν. Η Παθολογική κλινική στεγάζεται σε κτίριο που χτίστηκε το 1938 και οι ασθενείς νοσηλεύονται στον 5ο θάλαμο που βρίσκεται στο κέντρο τους τμήματος, το οποίο ευνοεί την διασπορά και  που επανειλημμένα λόγω της παλαιότητας, της διάβρωσης και της υγρασίας παρουσιάζει πτώσεις γυψοσανίδων οροφής, ευτυχώς μέχρι σήμερα χωρίς τραυματισμούς.

Οριστική πλέον είναι η κατάρρευση της Παθολογικής κλινικής λόγω της υποστελέχωσης που παρουσιάζει μετά τις συνταξιοδοτήσεις 3 παθολόγων και τις παραιτήσεις άλλων 3, ενώ έχει απομείνει μόνο η Διευθύντρια που απουσιάζει για προσωπικούς λόγους.

Τα εφημεριακά κενά καλύπτονται με μετακινήσεις ιατρών από άλλες δομές του Νομού Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης, σε ένα Νοσοκομείο όπου ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί όλες τις ημέρες του μήνα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο του ιατρικού προσωπικού».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τουρκία: Μποϊκοτάζ στην αγορά κατά της σύλληψης Ιμάμογλου – Διετάχθη εισαγγελική έρευνα
1 Απριλίου, 2025
Κορωπί: Ο 51χρονος με το κατσαβίδι είχε καταδικαστεί για τον βιασμό συντρόφου του – Η εμμονή με δικηγόρο και τα βασανιστήρια σε παιδική ηλικία
1 Απριλίου, 2025
Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στα Άνω Πατήσια
1 Απριλίου, 2025
Τέμπη: Νέοι εξοργιστικοί διάλογοι σταθμαρχών που «εκπαιδεύονται» με γελάκια στις κονσόλες μετά την τραγωδία – «Μην τραβήξει κανείς καμιά φωτογραφία»
1 Απριλίου, 2025
Κακοκαιρία: Η πλημμυρισμένη Πάρος από το διάστημα – Δορυφορική εικόνα
1 Απριλίου, 2025
Γαλλία: Βγαίνει στην αντεπίθεση η Λεπέν – Το καλοκαίρι του 2026 η απόφαση του Εφετείου για την καταδίκη της
1 Απριλίου, 2025
FIRS: Το Νέο Όπλο του Ηνωμένου Βασιλείου κατά της ρωσικής διείσδυσης
1 Απριλίου, 2025
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πάρος και Μύκονος μετά τη σφοδρή κακοκαιρία – Εικόνες καταστροφής
1 Απριλίου, 2025
Η Μόσχα εξετάζει σοβαρά τις προτάσεις των ΗΠΑ για την Ουκρανία, αλλά έχει τις δικές της προτεραιότητες, λέει ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών
1 Απριλίου, 2025
Παύλος Μαρινάκης: Δεν υπάρχει ζήτημα «κίτρινης» ή «κόκκινης» κάρτας σε υπουργούς
1 Απριλίου, 2025