Καταγγελία Ραγκούση: Ψέμα Χατζηδάκη η ανεξαρτησία του ΣΕΠΕ

«Ο Κωστής Χατζηδάκης έχει τόση σχέση με την αλήθεια, όση σχέση έχει με τη μουσική του Μάνου Χατζηδάκι».

Τα παραπάνω ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις του υπουργού Εργασίας για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Ραγκούση,, από την ανεξάρτητη επιτροπή που θα επιλέγει τη διοίκηση του ΣΕΠΕ, οι τρεις θα είναι κυβερνητικές επιλογές.

Το άρθρο 110 προβλέπει ότι η Επιτροπή Επιλογής θα απαρτίζεται από τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, τον υπηρεσιακό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, τον γενικό γραμματέα εργασίας του υπουργείου Εργασίας, τον πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και ένα μέλος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού που υποδεικνύεται από τον υπουργό Εργασίας.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε στην ομιλία του ότι ο γενικός γραμματέας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας είναι θέση πολιτική και επιλέγεται με πολιτικά κριτήρια για να συμπληρώσει ότι το πέμπτο μέλος πάλι είναι πολιτική επιλογή, αφού για εκείνο θα αποφασίζει ο υπουργός Εργασίας.

Στη συνέχεια μίλησε για τον πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και ανέφερε ότι πρόκειται για τον Γιάννη Πάιδα, ο οποίος ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτήτης Νέας Δημοκρατίας.

«Ποια σύνθεση φτιάχνει ο κ. Χατζηδάκης για να επιλεγεί η νέα ηγεσία του ΣΕΠΕ; Μια σκληρή τριάδα στους πέντε κομματικά και πολιτικά ελεγχόμενη» σχολιασε για να προσθέσει «δεν ντρέπεται λίγο να φλομώνει στο ψέμα την ελληνική κοινωνία;».

-Ad-