Καταγγελία σοκ – Ποιος έσπασε τη νύχτα της θεομηνίας το ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη;

Από την αποκαλυπτική εικόνα που έχει καταγράψει drone στη γέφυρα του ποταμού Καλέντζη λίγο έξω από τον Παλαμά φαίνεται πως στο ανάχωμα που κρατάει τα νερά του ποταμού υπάρχει ένα μεγάλο σκάμμα που το κόβει στη μέση και δίπλα ακόμα το χωματουργικό μηχάνημα.

Αυτός είναι ο λόγος που βυθίστηκε κάτω από τόνους νερού ο Παλαμάς καταγγέλλουν οι κάτοικοι του χωριού στο T-live.

Η περιφέρεια έδωσε εντολή σε μισθωμένο χωματουργικό μηχάνημα να σπάσει το ανάχωμα λίγο πριν η κακοκαιρία ενταθεί, καταγγέλλουν οι κάτοικοι που έχασαν το βιός τους μέσα στα νερά. Το T-live και ο δημοσιογράφος Ιάσονας Τσόλης επικοινώνησαν με τον άνθρωπο που άνοιξε το σκάμμα.

Η συνομιλία δημοσιογράφου – ιδιοκτήτη χωματουργικού μηνχανήματος

Δημοσιογράφος: Σας δόθηκε εντολή να κάνετε παρεμβάσεις σε ανάχωμα;

Ναι μου δόθηκε η εντολή να κάνω παρέμβαση.

Δημοσιογράφος: Από ποιον σας δόθηκε αυτή η εντολή;

Εντάξει, τώρα αυτά είναι, αυτά είναι… Από εκεί που είμαι μισθωμένος.

Δημοσιογράφος: Από τον κ. Νούσιο δηλαδή; Από την αντιπεριφέρεια;

Ακούστε με. Εμείς πάντοτε μας καλεί, μας επιτάσσει η Περιφέρεια για επιφυλακή. Από εκεί παίρνουμε και τις εντολές μας.

Δημοσιογράφος: Άρα η περιφέρεια σας έδωσε την εντολή, μου λέτε, να ανοίξετε αυτό το ανάχωμα, να σπάσετε αυτό το ανάχωμα;

Εγώ σας είπα ακριβώς τι γίνεται και από πού παίρνουμε τις εντολές μας και από πού είμαστε καθοδηγούμενοι.

Δημοσιογράφος: Άρα όντως έγινε άνοιγμα τρύπας σε αυτό το ανάχωμα για να παροχετευτούνε νερά.

Έγινε κάποια ελεγχόμενη τομή…

Ο ιδιοκτήτης της τσάπας υποστηρίζει ότι πήρε εντολή από την Περιφέρεια, όμως ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Νούσιος αρνείται τα πάντα…
Κώστας Νούσιος: Ουδέποτε έδωσα εντολή για να ανοιχτεί το ανάχωμα στον ποταμό Καλέντζη. Ουδέποτε. Εμένα μου ζήτησαν απλά ένα μηχάνημα. Ανάμεσα στα 30 μηχανήματα που έδωσα εκείνο το βράδυ σε όλα τα χωριά μου ζήτησαν ένα μηχάνημα.

Δημοσιογράφος: Το ανάχωμα ποιος το άνοιξε δηλαδή;

Κώστας Νούσιος: Δε γνωρίζω. Εγώ δεν έδωσα εντολή πάντως. Εγώ ουδέποτε έδωσα εντολή να σπάσει το ανάχωμα στον Κοσκινά.

Δημοσιογράφος: Και ποιος το έσπασε το ανάχωμα;

Κώστας Νούσιος: Δεν γνωρίζω.

Ο ιδιοκτήτης της τσάπας αρνείται να πει ακόμη και το όνομα του Αντιπεριφερειάρχη και ο Κώστας Νούσιος αρνείται ότι έδωσε εντολή. Όμως μια ανάρτηση στο facebook από την ημέρα πριν την καταστροφή έχει ξεσηκώσει τους κατοίκους αφού τους εμφανίζει να βρίσκονται μαζί στο σημείο.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Χείμαρρος η Ανθή Βούλγαρη για το πόρισμα των Τεμπών: «Καταλαβαίνετε για τι καραγκιοζιλίκια μιλάμε τώρα;»
27 Φεβρουαρίου, 2025
Συλλαλητήρια μνήμης για τα Τέμπη: Σύσκεψη στην ΕΛΑΣ – Έλεγχοι, drones, ελικόπτερα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
27 Φεβρουαρίου, 2025
Καιρός: Νέα 48ωρη κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Στο «μάτι» 10 περιοχές, 112 στη δυτική Ελλάδα
27 Φεβρουαρίου, 2025
Συνεχίζει να δίνει τη μάχη του στη ΜΕΘ ο Αλέξης Κούγιας – Για πέμπτο 24ωρο διασωληνωμένος ο ποινικολόγος
27 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Ποινική δίωξη σε πρώην και νυν στελέχη του ΟΣΕ και στέλεχος της εταιρίας φύλαξης
27 Φεβρουαρίου, 2025
ΟΠΕΚΑ: Αύριο η καταβολή των επιδομάτων για τον Φεβρουάριο – Οι δικαιούχοι
27 Φεβρουαρίου, 2025
Η απάντηση του Π. Μαρινάκη στο πόρισμα του ΕΔΟΑΣΑΑΜ – «Οι τρεις λόγοι που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί συγκάλυψης»
27 Φεβρουαρίου, 2025
Καθαρά Δευτέρα: «Τσιμπημένη» η τιμή της λαγάνας – Πως διαμορφώνονται οι τιμές για το σαρακοστιανό τραπέζι
27 Φεβρουαρίου, 2025
Ολόκληρο το πόρισμα του ΕΔΟΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη
27 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο: «Ένιωσα έντονη αδιαθεσία, ισχυρό πονοκέφαλο κι ανησύχησα»
27 Φεβρουαρίου, 2025