Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος: Ποια είναι τα οφέλη για ελεύθερους επαγγελματίες και εργοδότες

Το 2025 θα έρθουν δύο μέτρα πολύ σημαντικά, τα οποία αναμένεται να ενισχύσουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις επιχειρήσεις.

Το μέτρο είναι το τέλος επιτηδεύματος το οποίο καταργείται για τα φυσικά πρόσωπα και για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες αναμένεται να έχουν μία φορολογική ελάφρυνση κατά 325 ευρώ από το νέο έτος.

Το μέτρο αφορά κι όσους αμείβονται με μπλοκάκια και είτε έχουν έως τρεις εργοδότες, είτε έχουν έναν εργοδότη από τον οποίο λαμβάνουν το 75% του εισοδήματός τους. Αυτοί θα έχουν από 400 έως 500 ευρώ ελάφρυνση.

Το δεύτερο μέτρο είναι η έκπτωση 50% στο τεκμαρτό για όσους ζουν και δραστηριοποιούνται σε περιοχές με έως 1.500 κατοίκους. Το μέτρο ίσχυε και πριν, αλλά το ταβάνι ήταν στους 500 κατοίκους. Το μέτρο θα αφορά στο 90% των δημοτικών κοινοτήτων της επικράτειας.

Για παράδειγμα, ένας κρεοπώλης ή ένας μπακάλης που δραστηριοποιείται σε ένα χωρίο 1.000 κατοίκων κι ο οποίος πέρυσι είχε ελάχιστη τεκμαρτή αμοιβή 13.244 ευρώ, με το νέο σύστημα θα έχει ένα ψαλίδι 50% σε αυτή την τεκμαρτή αμοιβή, η οποία θα καθορίσει και τη φορολογητέα ύλη και θα πέσει στις 6.622 ευρώ.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Άγρια συμπλοκή στις Φυλακές Δομοκού
16 Μαρτίου, 2025
Τροχαίο στο Περιστέρι: Η στιγμή που το αυτοκίνητο της 22χρονης πέφτει στο ταξί
16 Μαρτίου, 2025
Β. Μακεδονία: 59 νεκροί από την φωτιά σε κέντρο διασκέδασης – Εγκαυματίες μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη
16 Μαρτίου, 2025
Υεμένη: Η Ρωσία καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν τις επιθέσεις
16 Μαρτίου, 2025
Μακρόν: «Η Ουκρανία θα αποφασίσει αν θέλει ανάπτυξη ειρηνευτικών δυνάμεων στο έδαφός της»
16 Μαρτίου, 2025
Εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η επικοινωνία Τραμπ – Πούτιν
16 Μαρτίου, 2025
Σάλος στη Γαλλία με παίκτρια ποδοσφαίρου που είπε πως η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία
16 Μαρτίου, 2025
Ο Σι Τζινπίνγκ δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες
16 Μαρτίου, 2025
Πάπας Φραγκίσκος: «Αντιμετωπίζω μια δοκιμασία, είμαι στο πλευρό πολλών άρρωστων αδελφών»
16 Μαρτίου, 2025
Μαρινάκης για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody’s: «Η αντιπολίτευση την υποδέχτηκε με μικροψυχία»
16 Μαρτίου, 2025