Με δύο σημαντικές αλλαγές αλλά και σημείο τριβής το ελαστικό 8ωρο κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή το εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο έχει πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και τα συνδικάτα.
Στόχος του νέου εργασιακού νομοσχεδίου όπως επισημαίνει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας «είναι ο εκσυγχρονισμός της αγοράς εργασίας με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Παράλληλα το σχέδιο νόμου ρυθμίζει το καθεστώς της τηλεργασίας, καταργεί το ΣΕΠΕ δημιουργώντας νέα ανεξάρτητη αρχή, αλλάζει τις γονικές άδειες, θεσπίζοντας για πρώτη φορά άδεια για τον πατέρα, αλλάζει το συνδικαλιστικό νόμο και θεσπίζει αυστηρότερες διατάξεις για την παρενόχληση στους χώρους δουλειάς».
Την Τρίτη 8 Ιουνίου ξεκινάει η επεξεργασία του, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, με στόχο να ψηφιστεί 17 Ιουνίου, μετά από 2 συνεδριάσεις στην Ολομέλεια.
Τα δύο σημαντικά σημεία που αφαιρέθηκαν από το νομοσχέδιο είναι η δυνατότητα που δόθηκε στον εργοδότη να πληρώσει την αποζημίωση εντός 4 μηνών από την απόλυση ενός εργαζόμενου όπως και το σημείο ότι ο εργοδότης θα μπορούσε να μειώσει μονομερώς κατά 10% το ποσό της αποζημίωσης.