Κατάθεση στεφάνου από τον Κινέζο πρόεδρο στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη

Με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ξεκίνησε το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Αθήνα.

Αμέσως μετά ο Κινέζος πρόεδρος θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Λόγω της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα, σύμφωνα με την αστυνομία, στο κέντρο της Αθήνας και τον Πειραιά.

Ειδικότερα, οι ρυθμίσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν το πρωί, το μεσημέρι και τις απογευματινές ώρες στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στον Πειραιά μόνο το απόγευμα. Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα αναπτυχθούν για την διαχείριση της κυκλοφορίας.

Επίσης για λόγους ασφαλείας έκλεισε προσωρινά σήμερα ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα». Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο συγκεκριμένος σταθμός κατέβασε ρολά στις 09.00. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας θα βρίσκεται στη χώρα μας έως την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, Προκόπη Παυλόπουλου.