Κατατίθεται η πρόταση δυσπιστίας – Στο βήμα της Βουλής ο Νίκος Ανδρουλάκης

Στην ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας την οποία θα καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά της κυβέρνησης, στην σκιά της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών, το μεσημέρι της Τρίτης.

Στις 15:30 είδε το φως της δημοσιότητας η πρόταση, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει «στην εγκληματική ολιγωρία και αδιαφορία της κυβέρνησης προστέθηκε και η ομοίως εγκληματική και μεθοδευμένη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης και της δημιουργίας ενός πέπλου προστασίας συγκεκριμένων προσώπων».

Κάνοντας λόγο για «έγκλημα διαρκείας», επικαλούμενος το δημοσίευμα περί «μονταζιέρας» και αλλοίωσης των συνομιλιών του σταθμάρχη μόλις μερικές ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «είναι εξοργιστικό, ενόσω 57 άνθρωποι “έχασαν” με άδικο και τραγικό τρόπο τις ζωές τους, κάποιοι να έχουν ως προτεραιότητα να αφαιρέσουν συνομιλίες του επίμαχου σταθμάρχη, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά Μέσα για να ενισχύσουν το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους.

Η κυβέρνηση, διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, επεσήμανε πως η πρόταση είναι «καλοδεχούμενη», κάνοντας λόγο για κυνική εκμετάλλευση της τραγωδίας των Τεμπών από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα, πηγές του Μαξίμου σημείωσαν πως «στόχος δεν είναι άλλος, παρά η αποσταθεροποίηση της χώρας».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τέμπη – Χούπας: Η Ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει εργαλεία για να δικάσει
15 Μαρτίου, 2025
Στις 12:00 η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης, Άνθιμου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου
15 Μαρτίου, 2025
Έως τους 26 βαθμούς ο υδράργυρος σε όλη τη χώρα, στους 30 βαθμούς θα φτάσει στη βόρεια Κρήτη – Έρχεται και η αφρικανική σκόνη
15 Μαρτίου, 2025
Σερβία: Συλλαλητήριο διοργανώνουν το Σάββατο οι φοιτητές στο Βελιγράδι – Επεισόδια και συλλήψεις το βράδυ της Παρασκευής
15 Μαρτίου, 2025
Ταχύτητα και αποτελεσματικότητα οι προτεραιότητες του πρώτου υπουργικού συμβουλίου
15 Μαρτίου, 2025
«Θρίλερ» με την εξαφάνιση γνωστής εικαστικού – Το κύκλωμα με τα κρυπτονομίσματα και η εταιρεία «φάντασμα» στην Πολωνία
15 Μαρτίου, 2025
Πόρτο Ράφτη: Τρόμος στα χέρια διαρρηκτών για δύο ηλικιωμένους – «Μη μιλήσεις καθόλου, αλλιώς σε σφάξαμε»
15 Μαρτίου, 2025
Βρέθηκε ο 20χρονος που είχε εξαφανιστεί από την Αθήνα – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
15 Μαρτίου, 2025
Λάρισα: Επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα στο κέντρο της πόλης – Του επιτέθηκαν γιατί φορούσε μπλούζα ομάδας
15 Μαρτίου, 2025
Οργισμένος ιερέας έδιωξε πιστό από εκκλησία της Αθήνας επειδή χτύπησε το κινητό του
15 Μαρτίου, 2025