Κατατίθεται η πρόταση δυσπιστίας – Στο βήμα της Βουλής ο Νίκος Ανδρουλάκης

Στην ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας την οποία θα καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά της κυβέρνησης, στην σκιά της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών, το μεσημέρι της Τρίτης.

Στις 15:30 είδε το φως της δημοσιότητας η πρόταση, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει «στην εγκληματική ολιγωρία και αδιαφορία της κυβέρνησης προστέθηκε και η ομοίως εγκληματική και μεθοδευμένη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης και της δημιουργίας ενός πέπλου προστασίας συγκεκριμένων προσώπων».

Κάνοντας λόγο για «έγκλημα διαρκείας», επικαλούμενος το δημοσίευμα περί «μονταζιέρας» και αλλοίωσης των συνομιλιών του σταθμάρχη μόλις μερικές ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «είναι εξοργιστικό, ενόσω 57 άνθρωποι “έχασαν” με άδικο και τραγικό τρόπο τις ζωές τους, κάποιοι να έχουν ως προτεραιότητα να αφαιρέσουν συνομιλίες του επίμαχου σταθμάρχη, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά Μέσα για να ενισχύσουν το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους.

Η κυβέρνηση, διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, επεσήμανε πως η πρόταση είναι «καλοδεχούμενη», κάνοντας λόγο για κυνική εκμετάλλευση της τραγωδίας των Τεμπών από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα, πηγές του Μαξίμου σημείωσαν πως «στόχος δεν είναι άλλος, παρά η αποσταθεροποίηση της χώρας».