Κατεπείγουσα έρευνα για αναρτήσεις σε βάρος του ανακριτή της υπόθεσης των Τεμπών

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη με αφορμή ανάρτηση που στρέφεται σε βάρος του εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός στην παραγγελία της προς το Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ζητεί να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Συγκεκριμένα στην παραγγελία της η κ. Αδειλίνη αναφέρει:

Τη στιγμή που η Δικαιοσύνη με τα θεσμοθετημένα από το Σύνταγμα όργανά της, μεταξύ των οποίων και ο ορισθείς από την Ολομέλεια του Εφετείου Λάρισας Εφέτης-Ανακριτής (όπως διαχρονικά συμβαίνει σε εξαιρετικής σημασίας υποθέσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΠΔ), αγωνίζεται και αγωνιά στον τόπο μας για να ανταποκριθεί στο δίκαιο και πάνδημο κοινωνικό αίτημα για αποκάλυψη της αλήθειας στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών, αυτόκλητοι υποκριτές προστάτες των θεσμών,που δεν ορρωδούν προ ουδενός, προκειμένου να υπηρετήσουν ταπεινά παντός είδους συμφέροντα, πλήττουν στην πραγματικότηταείτε με δημόσιες δηλώσεις, είτε με πράξεις και αναρτήσεις τους την καρδιά της Δημοκρατίας.

Έτσι όχι μόνον υποδεικνύουν στην κοινωνία ως ενδεδειγμένη οδό απονομής της Δικαιοσύνης αυτή της επιστροφής στην αυτοδικία, στο μεσαίωνα και στα λαϊκά δικαστήρια, αλλά προχωρούν και πιο πέρα.

Καθυβρίζουν και λοιδορούν τους θεσμούς και όσους τους εκπροσωπούν, στοχοποιώντας τους τελευταίους με αναρτήσεις σαν την ακόλουθη, που κατ’ ελάχιστο διεγείρουν μέσω του διαδικτύου σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγιών κλπ κατά των ανωτέρω προσώπων και επιχειρούν με τον τρόπο αυτό γενικότερα αθέμιτη επιρροή σε δικαστικούς λειτουργούς, κατά παράβαση του Ποινικού Νόμου. Η ανάρτηση, η οποία επισυνάπτεται, γίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την Τ.Κ (τα στοιχεία της αναγράφονται σ’ αυτήν) και έχει το εξής περιεχόμενο:

Εικονίζεται από ο Εφέτης Ανακριτής της υπόθεσης των Τεμπών και αναγράφεται: «ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΚΑΙΜΗΣ ΕΠΙΟΡΚΟΣ ΕΦΕΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ, ΑΦΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΗ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΠΗΓΑΓΑΝ ΤΟΝ ΓΙΟ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ! ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΙΚΟ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. ΑΥΤΟΣ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΥΦΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΣΚΛΗΡΩΝ ΔΙΣΚΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΤΟΥ ΟΣΕ. ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ!!!»

Παρακαλούμε κατόπιν αυτών να ενεργήσετε ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση αυτεπαγγέλτως διωκομένων εγκλημάτων και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Χρηστίδης: Η συμμαχία ΝΔ – Σπαρτιατών ήταν αυτή που οδήγησε στην εκλογή Τασούλα ως Προέδρου της Δημοκρατίας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Επιστολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον πρόεδρο της Βουλής για τη σημερινή ψηφοφορία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Δένδιας καλεί τις ΗΠΑ να διαλέξουν ανάμεσα στην αυταρχική Τουρκία και την Ελλάδα του διεθνούς δικαίου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Μαρία Κορινθίου: Τώρα πια δεν με νοιάζει τι γράφουν και τι λένε για εμένα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Η Teleperformance κέρδισε το Βραβείο Καινοτομίας BIG 2025 για την πλατφόρμα προηγμένης ανάλυσης αλληλεπιδράσεων
12 Φεβρουαρίου, 2025
Πάρος: Εκκενώθηκε δημοτικό σχολείο λόγω ανησυχίας στατικότητας κτιρίου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Έλον Μασκ για ΗΠΑ: Η χώρα οδεύει προς τη χρεοκοπία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί στις Κυκλάδες: Αλλεπάλληλες δονήσεις μέσα σε λίγη ώρα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Παρέμβαση με πανό για τα Τέμπη μπροστά από τη Βουλή
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τασούλας: Η πρώτη δήλωση του νέου προέδρου της Δημοκρατίας
12 Φεβρουαρίου, 2025