Κατερίνα Μάρκου: Οι εξωσωματικές και η απόφαση να υιοθετήσει τον γιο της

Κατερίνα Μάρκου: Η Κατερίνα Μάρκου, ήταν καλεσμένη στα  Μεσάνυχτα» της Τρίτης με την Ελεονώρα Μελέτη, όπου αναφέρθηκε στις εξωσωματικές, στην εμμονή της να γίνει μητέρα αλλά και στο δώρο της υιοθεσίας.

Κατερίνα Μάρκου: Έχοντας καταλάβει πως κάτι δεν πάει καλά ήδη από την ηλικία των 22, η Κατερίνα Μάρκου ξεκίνησε τότε τον αγώνα για την απόκτηση ενός παιδιού, όπου και διαπίστωσε πως τελικά αυτή η διαδικασία θα ήταν δύσκολη. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε πόσες εξωσωματικές εκτιμά πως έχει κάνει, η πρώην βουλευτής απάντησε χαρακτηριστικά πως δεν θυμάται, καθώς έκανε ανά τρεις μήνες συνεχώς.

«Από ένα σημείο και μετά σου γίνεται εμμονή. Και ιδιαίτερα όταν στενεύουν τα περιθώρια λόγω ηλικίας, αυτό γίνεται ακόμη πιο έντονο και δεν καταλαβαίνεις τι μπορεί να συμβεί» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό και αφορά την έλλειψη του πρωτοκόλλου ασθενούς αλλά και του αντίστοιχου νομοθετικού πλαισίου. «Θα έπρεπε να παρέμβει η πολιτεία. Γιατί και εγώ κι άλλες γυναίκες που έχουμε μπει σε αυτή τη διαδικασία θα το βρούμε μπροστά μας. Έχουμε πάρει τόσες πολλές ορμόνες που σίγουρα τα επόμενα χρόνια θα μας χτυπήσει την πόρτα. Εκεί λοιπόν η έλλειψη νομοθετικού πλαισίου στην Ελλάδα, είναι πολύ μεγάλος κίνδυνος γιατί η Πολιτεία θα αναγκαστεί να ξοδέψει για μας για τα νοσήλειά μας όταν θα έχουμε κάτι αργότερα» εξήγησε ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο τεράστιο κόστος της διαδικασίας αναφέροντας χαρακτηριστικά πως αναγκάστηκε να πουλήσει δυο σπίτια προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί.

Έπειτα από πολλές προσπάθειες, αμέτρητες αποτυχημένες εξωσωματικές αλλά και αντίστοιχες ματαιώσεις, η Κατερίνα Μάρκου αποφάσισε να προχωρήσει στη διαδικασία της υιοθεσίας, μια διαδικασία όμως που δεν αποδέχθηκε εξαρχής δεδομένου ότι το νεαρό της ηλικίας της την έκανε τότε να προσπαθεί συνεχώς με τη διαδικασία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ενώ και ο χωρισμός με τον πρώην σύζυγός της ανέβαλε την απόφασή της. Ωστόσο, ο νυν σύζυγός της στήριξε αμέσως τη διαδικασία της υιοθεσίας, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ακόμη και όταν ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την απόκτηση του γιου της πλέον, εκείνη δεν σταμάτησε τις εξωσωματικές έχοντας ακόμη την ελπίδα να αποκτήσει το δικό της παιδί.

Μιλώντας για το δώρο της υιοθεσίας, η πρών βουλευτής απευθύνθηκε μέσω της εκπομπής της Ελεονώρας Μελέτη σε όλες τις γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους παιδί, λέγοντάς τους να επισκεφθούν ένα ίδρυμα και να δουν από κοντά τα παιδιά που έχουν την ανάγκη μιας οικογένειας. «Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να γίνουμε γονείς, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να νιώσουμε πλήρεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.