Κατερίνα Βισέρη: Η «μάχη» τη νευρική ανορεξία

Η Κατερίνα Βισέρη, το όμορφο αυτό το κορίτσι που μας συστήθηκε πρώτη φορά πέρυσι όταν συμμετείχε στο GNTM, μίλησε στα “Μεσάνυχτα” και την Ελεονώρα Μελέτη για τον εφιάλτη της νευρικής ανορεξίας που βιώνει από την ηλικία των 14 ετών.

Πώς έφτασε να ζυγίζει 37 κιλά αλλά να θεωρεί τον εαυτό της «χοντρό» κοιτάζοντάς τον στον καθρέφτη; Ποιο περιστατικό ήταν εκείνο που την ταρακούνησε και την έκανε να καταλάβει ότι απειλείται ακόμα και η ίδια της η ζωή; Πώς κατάφερε, εν τέλει, να βγει από τον κίνδυνο χωρίς τη βοήθεια ειδικών;

https://youtu.be/Dz7DcicmLe8

«Η νευρική ανορεξία είναι συνυφασμένη με την τελειομανία. Ήθελα να φτάσω τον εαυτό μου στα όριά του. Ήταν πολύ ωραίο το συναίσθημα να νιώθω άδειο το στομάχι μου. Για να ξεγελάω την πείνα μου έτρωγα τσίχλες κι έπινα καφέδες. Έτρωγα ένα φρούτο και μια σαλάτα όλη μέρα. Όταν με έβλεπε η μητέρα μου έκλαιγε.

https://youtu.be/KQXutxO8rRI

Κατέληξα στο νοσοκομείο μετά από μεγάλο πόνο στην κοιλιά. Είχα ανάγκη να τραβήξω την προσοχή. Θύμωσα πολύ όταν δύο φίλες μου είπαν στους γονείς μου για τη νευρική ανορεξία. Επειδή έχασα τα μαλλιά μου και ήθελα και παιδιά, άρχισα να προβληματίζομαι. Κάθε μέρα ένιωθα τύψεις όταν άρχισα να τρώω. Μέσα στο GNTM έβλεπα τις κοπέλες να τρώνε πολύ και αυτό με βοήθησε πολύ.

https://youtu.be/8vGXHbY4S5E

Ήθελα να είναι σκελετωμένα τα πόδια μου και να έχουν κενό ανάμεσα. Με έχει τιμωρήσει αρκετά το σώμα μου γι’ αυτά που του έκανα», είπε μεταξύ άλλων η Κατερίνα Βισέρη.