Κατερινόπουλος για δημοσιογράφο της ΕΡΤ: Έπεσα από τα σύννεφα, τον θεωρούσα άνθρωπο χαμηλών τόνων

Σοκάρει η νέα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με δημοσιογράφο της ΕΡΤ να κατηγορείται ότι ξυλοφόρτωσε άγρια τη σύζυγό του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η γυναίκα, δημοσιογράφος και εκείνη της ΕΡΤ, κατέληξε στο ΚΑΤ με κατάγματα στο πρόσωπο από τα βίαια χτυπήματα.

Είχε προηγηθεί καυγάς ανάμεσά τους και, όπως είπε η 30χρονη στις Αρχές, είχε πέσει και στο παρελθόν θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον σύντροφό της.

Η ΕΡΤ, μόλις ενημερώθηκε για την καταγγελία, διέκοψε τη σύμβαση του δημοσιογράφου.

Ο ταξίαρχος ε.α., Θανάσης Κατερινόπουλος, σχολίασε τις εξελίξεις στην υπόθεση, μιλώντας στο Mega. «Εγώ έπεσα από τα σύννεφα, τον θεωρούσα άνθρωπο πολύ χαμηλών τόνων. Δεν πίστευα ότι θα μπορούσε αυτός να φτάσει εκεί. Αλλά, εγώ δεν δέχομαι ότι υπάρχει έξαρση με την έννοια ότι πριν γίνει αυτεπάγγελτο το αδίκημα αυτό, δεν προλαβαίναμε στα αστυνομικά τμήματα να δεχόμαστε εγκλήσεις τότε από κακοποιημένες γυναίκες, οι οποίες στη συνέχεια τις απέσυραν. Και απλώς γυναικών και επωνύμων.

Το φαινόμενο αυτό υπήρχε και μάλιστα πολύ ψηλά και τότε, απλά η νομοθεσία ήταν τέτοια που δεν οδηγούνταν κανένας στα δικαστήρια για διάφορους λόγους: ήταν εκβιαζόμενες, τις απέσυραν, τα έβρισκαν. Τώρα με το αυτεπάγγελτο δεν μπορούν να κάνουν πίσω»

Δεν ξέρω αν αυτές οι αυστηρές διατάξεις λειτουργούν αποτρεπτικά ή όχι. Θα έπρεπε. Εδώ μιλούν για VIP Κορυδαλλού. Ήδη έχουμε δικηγόρο, προβλέπω και δημοσιογράφους, άντε μας λείπει πλέον κανένας γιατρός, κανένας βουλευτής, κανένας αστυνομικός για να διευρυνθεί η πτέρυγα αυτή. Οσονούπω θα φτάσουμε κι εκεί», τόνισε.

Αναφερόμενος και πάλι στην περίπτωση του δημοσιογράφου είπε: «Έπεσα κυριολεκτικά από τα σύννεφα, άρα για κανέναν δεν μπορούμε να είμαστε ποτέ σίγουροι».

Και η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ., μίλησε για την νέα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας. «Καθημερινά η αστυνομία χειρίζεται 60 αντίστοιχες υποθέσεις και είναι θετικό πως οι γυναίκες μιλάνε. Η ενδοοικογενειακή βία δεν έχει να κάνει με την ειδικότητα. Η συγκεκριμένη κοπέλα έχει καταγγείλει σωματική κακοποίηση και έχει νοσηλευτεί, οπότε υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία».

Η Κέλλυ Ιωάννου, Δρ. Εγκληματολογίας, Διευθύντρια CSI INSTITUTE, είπε πως η υπερπροβολή τέτοιων καταστάσεων κακοποίησης μπορεί να αποτελεί παράγοντα συσχέτισης και πρέπει να υπάρχει προσοχή στο πώς δείχνεται κάτι στα Μέσα Ενημέρωσης.

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου ανέφερε πως είναι πολλές οι γυναίκες που δέχονται σωματική κακοποίηση, οι οποίες συνήθως για πολλά χρόνια βίωναν ψυχολογική βία.

«Μπορεί κάποιος να καταγγείλει και ψυχολογική βία. Η τεχνολογία βοηθάει την αστυνομία γιατί υπάρχουν αποδείξεις. Στέλνουν συνήθως απειλητικά μηνύματα», είπε.

«Οι άντρες δεν μιλάνε εύκολα λόγω των στερεότυπων που υπάρχουν. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο προφίλ κακοποιητή, δεν έχουν διαταραχή, αλλά δείχνει παθογένεια στη διαχείριση των συναισθημάτων. Είμαστε μία γενιά γεμάτη ανασφάλειες. Ένας άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του, δεν προχωράει σε τέτοιες πράξεις», σχολίασε η κ. Ιωάννου.




Η υπόθεση του Απόστολου Λύτρα

Σε σχέση με την υπόθεση τον Απόστολου Λύτρα ο κ. Κατερινόπουλος είπε πως εκτιμά πως ο γνωστός ποινικολόγος δεν θα αποφυλακιστεί.

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου απάντησε και στο εάν έπρεπε να εξεταστεί ή όχι το αυτοκίνητο του Απόστολου Λύτρα, μέσα στο οποίο έγινε ο ξυλοδραμός της συζύγου του από τον ίδιο.

«Δεν υπήρχε λόγος να εξεταστεί το αυτοκίνητο του δράστη. Κατά την ανάκριση το θύμα παραδέχτηκε τι έγινε και ο θύτης το ομολόγησε άρα δεν ψάχνουμε κάτι. Δεν θα μας βοηθούσε σε κάτι παραπάνω στην έρευνα. Η αστυνομία παραμένει έξω από το σπίτι της συζύγου του με περιπολικό, όπως και σε πολλά άλλα θύματα».