Κατερινόπουλος για μακελειό στη Γλυφάδα: «Κάποιο σημαντικό γεγονός έγινε που κορυφώθηκαν τα συναισθήματά του»

Γρίφο για τις Αρχές αποτελεί το κίνητρο της δολοφονικής επίθεσης, ενώ νέα στοιχεία που έρχονται στο φως περιπλέκουν την υπόθεση.

Μιλώντας στο MEGA ο ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος ανέφερε πως τη στιγμή της επίθεσης τα συναισθήματα του 76χρονου ήταν ανεξέλεγκτα, σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση.

«Ένας άνθρωπος ο οποίος οπλίζεται με αυτό τον τρόπο, μπαίνει σε ένα χώρο, σκοτώνει τρεις ανθρώπους και στο τέλος αυτοκτονεί, δείχνει ότι εκείνη τη στιγμή ο άνθρωπος είχε συναισθήματα που δεν μπορούσε να κοντρολάρει. Δεν υπήρχε λογική σε αυτό τον άνθρωπο εκείνη την ώρα», είπε και συνέχισε:

«Κάποιο σημαντικό γεγονός έγινε που κορυφώθηκαν τα συναισθήματά του, εξαφανίστηκε η λογική και όταν έκανε το κακό επανήλθε η λογική, με αποτέλεσμα να αυτοκτινήσει. Το πιο πιθανό είναι ότι ένιωσε την αδικία, ότι τελείωσε σαν άνθρωπος. Ένιωσε ενδεχομένως μέσα του μία αχαριστία».

Την ίδια στιγμή η εγκληματολόγος Μαρία Αλβανού ανέφερε στο MEGA πως η υπόθεση αυτή είναι περίπτωση mass shooting in workplace.

«Πρόκειται για μαζικές επιθέσεις σε πρώην χώρους εργασίας. Έχουμε τον αυτουργό, ο οποίος έχει απολυθεί και απομακρυνθεί από ένα χώρο. Οι επιθέσεις αυτές ονομάζονται εκδικητικές στη βιβλιογραφία», δήλωσε.

«Πήγε στοχευμένα, αλλά έφτασε σε τέτοιο σημείο αγανάκτησης μεγάλο, που δεν μπορούσε να κοντρολάρει κανένα συναίσθημα γι’ αυτούς τους ανθρώπους και τελείωσε. Δεν πιστεύω ότι ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει και μετά να αυτοκτονήσει», συμπλήρωσε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.